Obavijesti

News

Komentari 1

Zavod za hitnu medicinu u Splitu dobio šest novih vozila

Zavod za hitnu medicinu u Splitu dobio šest novih vozila
4

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije Leo Luetić je istaknuo kako sada taj zavod ima oko 40 vozila za hitnu intervenciju čiji je prosjek starosti između dvije i tri godine

VIDEO

Zavod za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije u srijedu je dobio šest novih vozila vrijednih oko 3,3 milijuna kuna koja im je donirala ta županija.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban je predajući ključeve novih šest vozila za hitnu medicinsku intervenciju istaknuo kako će tri vozila biti namijenjena Zavodu za hitnu medicinu u Splitu, a po jedno vozilo ispostavama tog zavoda u Sinju i Imotskom te Jelsi na Hvaru.

"Ovim ćemo vozilima dodatno pomoći brzim medicinskim intervencijama u Splitsko-dalmatinskoj županiji", kazao je Boban.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije Leo Luetić je istaknuo kako sada taj zavod ima oko 40 vozila za hitnu intervenciju čiji je prosjek starosti između dvije i tri godine, a što je, kako je rekao, među najboljim prosjecima u Hrvatskoj.

"Splitsko-dalmatinska županija je zahtjevna po svojem reljefu jer se nesreće događaju i na planinama i u pustim dijelovima otoka, ali ipak uspijevamo u više od 80 posto slučajeva intervenirati u okviru 'zlatnog sata' i pomoći prijevozom pacijenta ili ozlijeđene osobe", rekao je Luetić.

Po njegovim riječima, tijekom turističke sezone Zavod za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije poveća svoje usluge oko 30 posto a na nekim otocima to je povećanje usluga i iznad 50 posto. 

Boban i Luetić su također izvijestili kako je Splitsko-dalmatinska županija nedavno pronašla nove prostorije za smještaj uprave županijskog Zavoda za hitnu medicinu koja će se iseliti iz Zavoda kako bi se u njemu osigurao dodatni prostor za hitne intervencije i rasteretilo ga se od dosadašnjih gužvi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.