Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zavodnik Boris 'pao' na Nežu, Mojca poludjela od ljubomore

None Foto: 24sata 4

Zagrebački zavodnik, čimpanza Boris, je prije gotovo četiri mjeseca otputovao u ljubljanski ZOO. Dočekale su ga majka Mojca (41) i kćeri Nika (15) i Neža (17)

Zagrebački zavodnik Boris (28), koji je prije gotovo četiri mjeseca otputovao u ljubljanski ZOO, mogao bi iduće ljeto postati tata.

Borisa su u ljubljanskom zoološkom vrtu dočekale Mojca (41), Nika (15) i Neža (17), spremne za ljubav i prijateljstvo. Izabran je kao najadekvatniji za parenje u sklopu međunarodnog uzgojnog programa ugroženih vrsta.

Kako se i očekivalo, Boris se odlučio za tinejdžerku Nežu kojoj je 17 godina. Naime, Nika je sterilizirana, a Mojca je očito bila prestara za njegov ukus.

Iako je nestašni Boris u Ljubljanu došao nastaviti obiteljsko stablo, nije očekivao da će se morati nositi s Mojcinim ljubomornim ispadima. Mojca se osjeća ugroženom jer je punih osam godina bila vođa čopora, a sada mora naučiti živjeti s mužjakom u najboljim godinama. Nekoliko puta ga je fizički ozlijedila, no Boris napade džentlmenski trpi.

24sata

Početak je bio najteži, a Boris se nekoliko dana držao u kutu i promatrao ženke izdaleka. Pokušao se sprijateljiti s Mojcom, čak su i započeli romansu. Zatim je nekoliko tjedana proveo s Nikom, Nežinom mlađom sestrom, s kojom kao da nije bilo kemije. Sreću je pronašao s Nežom, s kojom je danima ljubovao unatoč majčinim ljubomornim ispadima. Naime, Mojca se toliko naljutila da je hranom i bocama gađala posjetitelje, piše Jutarnji list.

24sata

Boris je rođen u njemačkom zoološkom vrtu, a u Hrvatsku je stigao s osam godina. Bio je dio posjetiteljima omiljene skupine životinja u kojoj su čimpanze Juba te Megi i Sara (Borisove kćeri). U skupini je i mužjak King koji je mlađi od Borisa. Dva mužjaka na jednome mjestu mogla su biti problem jer između njih su već počele nesuglasice.

Boris je kao  tinejdžer bio nestašan i uvijek preispitivao autoritete. Doznajemo da je čak i tijekom medicinskih treninga, na kojima su ih timaritelji uvježbavali za vađenje krvi ili mjerenje temperature, tvrdoglavo odbijao sudjelovati. Nakon nekoliko mjeseci ignoriranja jedan dan se frajerski došetao i pružio ruku kao da je to nešto najnormalnije. Boris se s godinama uozbiljio.

Komentari (70)