Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Piknik za školarce - najveći party za početak škole

None Foto: Josip Regovic/PIXSELL 12

Prošlog vikenda na Zagrebačkom Velesajmu održan je Growing Up s Piknikom za školarce, sajam radosti bez granica za djecu i roditelje

Tijekom trodnevnog programa mali posjetitelji uživali su u kreativnim, robotičkim, znanstvenim i gastronomskim radionicama, nastupima dječjih zborova i plesnih skupina te se družili s poznatim youtuberima iz Joomboosa: 8rasta9, The Sikrt, 10Fico, Bruno, Saamo Petraa i Marco Cuccurin. 

Prirodoslovna škola Vladimira Preloga pripremila je show  „KemiČaranje“ u kojem su se izvodili pravi kemijski pokusi, možemo čak reći prave čarolije!

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Nastup mladih kemičara omogućila je prirodna mineralna voda Jana koja sa svojom platformom „Duboko iznad svih“ povezuje vrhunske atribute Jane, njezinu čistoću i kvalitetu, koje dolaze s 800 m dubine, s pojedincima u našem okruženju koji dosegnuli vrhunac u onome čime se bave, a inspiraciju i motivaciju pronašli duboko u sebi. U Jana kampanji komunikaciju utjelovljuje Vernesa Smolčić, naša najpoznatija astrofizičarka, dok je na Pikniku za školarce potičući izvrsnost, Jana predstavila najuspješnije hrvatske školarce u prirodnim znanostima i na taj način približila njihova postignuća većem broju školaraca. 

Show „KemiČaranje“ su vodili Antonio Magnabosco i Amalka Perović koji su ove godine s odličnim uspjehom završili srednju strukovnu školu Vladimira Preloga i izravno se upisali na Prirodoslovno matematički fakultet u Zagrebu. Antonio Magnabosco je višestruki pobjednik državnih natjecanja iz kemije i aktualni nacionalni pobjednik na natjecanju World skills Croatia. Antonio je čak tri puta osvojio 1. mjesto na Državnom natjecanju u i to kemiji u prvom, trećem i četvrtom razredu srednje škole. Također, osvojio je brončanu medalju na svjetskom natjecanju International Olympiad of Metropolises 2017 i zlatnu medalju na World skills Croatia 2019. 

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Interesantne pokuse pripremila je i Amalka Perović koja još od osnovne škole sudjeluje na državnim natjecanjima iz kemije, a odlične rezultate osvojila je i na Međunarodnom turniru mladih prirodoslavaca - International Young Naturalists Tournament. Atraktivan show koordinirala je profesorica kemije Valentina Kukas, koja je i sama bila učenica Prirodoslovne škole Vladimira Preloga (nekadašnji KGTŠ), a danas radi kao nastavnik kemije i svake godine mentorira svoje učenike za državna natjecanja iz kemije. U pomoć im je priskočio i Ivan Raić, učenik 3. razreda PŠ V. Preloga. 

Veliki interes mališana izazvale su kulinarske radionice koje je pripremo PIK Vrbovec. Djeca su se natjecala u izradi najboljeg PIKO sendviča, a pomagali su im poznati youtuberi. Mališani su za sudjelovanje u radionici osvojili ukusne PIK nagrade. 

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Sendviče nosimo na posao, u školu, na izlete i jedemo ih u svako doba dana. Zahvaljujući blagom okusu, čvrstoj strukturi i kvalitetnim komadima vrhunskog crvenog mesa, PIKO je idealan za svaki sendvič. Uz to, PIK je osmislio PIKOREZ s kojim priprema sendviča postaje jednostavnija i zabavnija: treba samo oguliti PIKO salamu, staviti PIKO poklopac i zarotirati ga u smjeru suprotnom od smjera kazaljke na satu. 

Foto: PIK

Dok su se djeca igrala, roditelji su slušali neka od brojnih poučnih predavanja, a poseban kutak bio je pripremljen za trudnice i mlade majke u kojem su dobile sve potrebne savjete u vezi trudnoće i prvih dana boravka s bebom.

Ulaz je bio besplatan kao i sudjelovanje u svim aktivnostima na sajmu.

Tema: Promo sadržaj