Obavijesti

News

Komentari 8

'Završit ću na Marsu ako Vrhovni sud potvrdi kaznu'

'Završit ću na Marsu ako Vrhovni sud potvrdi kaznu'
1

Ognjen Šimić i dalje tvrdi kako su dokazi protiv njega bili podmetnuti, a za sutkinju Iku Šarić kaže da je bila neprijateljski nastrojena prema njemu

VIDEO

Sutkinja Ika Šarić vodila je nepošten proces, a USKOK mi je sve, iz ne znam kojih razloga, namjestio – kazao je u emisiji 60 minuta na Federalnoj televiziji dr. Ognjen Šimić, dodajući kako su tek nakon njegovog uhićenja naoružani policajci s palicama upali kod 3.000 svjedoka od kojih je njih 18 pristalo svjedočiti protiv njega.
- Tih 5.000 eura pronađeno je na rubu stola prostorije koju ja koristim, a ne kod mene kao što su ovi iz USKOK-a rekli. Oni, ili su potpuno neinformirani ili lažu – kazao je odbjegli dr. Šimić. Dodao je kako bi da je 30 godina mlađi i da nije imao srčani udar zasigurno ostao na služenju kazne.
- Ja nisam pobjegao od hrvatskog pravosuđa, ja sam spašavao goli život. U riječkom zatvoru sam bio zatvoren u groznim uvjetima i tamo je 70 posto narkomana, i prema mojoj procjeni, a liječnik sam, ja bih tamo umro za tri mjeseca – ustvrdio je dr. Šimić, a na upit da li će se ukoliko Vrhovni sud potvrdi presudu odazvati pravosuđu ili će se nastaviti skrivati kratko je prokomentirao:
- Završit ću na Marsu! Ako se potvrdi ta presuda naravo da ću ja razmišljati o povratku i služenju kazne u jednoj od kaznionica koje su drugačijega tipa nego što je taj ozloglašeni pritvor 'Via Roma' u Rijeci - rekao je.
Na upit da li je točno da je trebao dobiti posao u bolnici u Novoj Biloj, odgovorio je da uopće ne zna gdje je to mjesto. O novcu nije govorio, ali je priznao da je kao i svi liječnici nakon povratka iz Njemačke prihvatao poklone od pacijenata.
- Ravnatelj mi je rekao da je to u Hrvatskoj tradicija i da ne smijem odbiti jer će se ljudi uvrijediti ili će misliti da tražim više.
Za sutkinju Iku Šarić koja mu je izrekla prvostupanjsku presudu od devet godina zatvora Šimić je kazao kako je bila neprijateljski raspoložena prema njemu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1