Obavijesti

News

Komentari 269

Zbog 1 lipe prijeti im ovrha od 13.000 kn: Oglasila se i Dalić

Zbog 1 lipe prijeti im ovrha od 13.000 kn: Oglasila se i Dalić
1

Bračni par Kostanjevec Hrvatskom zavodu za zapošljavanje dostavio je dokaze iz porezne po kojima ne da nemaju dug, nego su čak u pretplati od 7500 tisuća kuna

VIDEO

Nakon što je u Dnevniku Nove TV u petak emitiran prilog o bračnom paru Kostanjevac, poduzetnicima iz Dugog Sela kojima zbog duga od jedne lipe prijeti ovrha od 13 tisuća kuna, slučaj je komentirala ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

"Kao potpredsjednica Vlade upućujem sve državne institucije da u svom radu s poduzetnicima postupaju u prvim koracima i komunikacijom, preventivno i s upozorenjima. To je kultura koju želimo razviti i koju unosimo i u zakonske propise. U dijelu propisa postoji uputa inspektorima da prve prekršaje i prekršaje laganog karaktera rješavaju dogovorom i upozorenjem. Takav način rada bit će unesen i u novi zakon o državnom inspektoratu koji je u završnoj fazi", rekla je Dalić za Dnevnik.hr i dodala:

"Pozivam i upućujem državne institucije da u svom radu postupaju logično i sa zrnom soli. Mislim da nikome ne koriste prakse gdje se ljude kažnjava zbog iznosa iza decimalnog zareza, gdje se u rigidnoj administrativnoj praksi bez razmišljanja, stvara ono što zovemo nepovoljnom i negativnom poslovnom klimom, a to nije ono što želimo".

'Mi smo sve platili'

Bračni par Kostanjevac Hrvatskom zavodu za zapošljavanje dostavio je dokaze iz porezne po kojima ne da nemaju dug, nego su čak u pretplati od 7500 tisuća kuna. No, administracija nema sluha i nemilosrdna je.

"Muž ima sad nesigurnost u poslovanju, on sad ne zna u kojem trenutku će oni poslati zadužnicu i blokirati mu račun. Mi smo sve platili, ne na vrijeme, nego unaprijed. Država je radila s našim novcima i sad nas kažnjavaju zbog toga", kaže poduzetnica Melis Kostanjevac.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 269
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa