Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbog alergije na vodu ne gleda tužne fimove i ne izlazi na kišu

None Foto: Caters/Profimedia

Katie Dell (26) nakon svakog doticaja s vodom, suzama ili kišom izbije bolan crveni osip od kojeg se oporavlja satima. U tuširanju joj pomaže muž da bude brže gotova

Zbog neobične alergije Britanka Katie Dell (26) iz Walesa nakon svakog tuširanja oporavlja se barem dva sata, piše Daily Mail. Zbog iznimno rijetke alergije na vodu ne gleda ni tužne filmove jer nakon svake suze dobije neugodan osip. Katie je jedna od 35 ljudi u cijelom svijetu kojima je dijagnosticirana akvagena urtikarija. Čak je morala prestati podučavati ples jer joj znoj također stvara probleme. 

- Simptomi su počeli kada sam imala 16 godina. Liječnici smatraju da je uzrok možda penicilin koji su mi dali, a nisam znala da sam alergična. Ubrzo nakon toga sam shvatila da mi voda stvara problem - rekla je Katie.

Isprva je mislila da je problem u sastojcima gela za tuširanje i šampona. Neki liječnici su mislili da izmišlja, a konačnu dijagnozu saznala je u listopadu.  

- Stanje je loše, a vjerojatno će se pogoršavati. Ponekad padnem u depresiju jer stalno moram gledati kakvo je vrijeme vani prije nego izađem iz kuće. Ne smijem ni pokisnuti. Obično otkažem sve dogovore ako vani kiši i jako mi je teško održavati društveni život - objasnila je. 

U kupanju joj pomaže suprug Andy s kojim je u vezi 11 godina.

- Andy se odlično nosi s mojim stanjem. Kako pod tušem smijem biti samo nekoliko minuta, on mi  pere kosu dok se ja tuširam. A nakon toga ne mogu nikuda jer je prebolno - kaže Katie.

Velika želja joj je plivati s dupinima i isprobati saunu.

- Svi možemo sanjati, zar ne? - zaključila je. 

Komentari (27)
  • Nevjerojatno! Pa zar i to postoji!?

    17. 12. 2011,   19:11
  • pa kaj pije zivota ti

    17. 12. 2011,   19:38
  • Hellouu biseri -.- Pa žena je alergična na vodu ak dođe u kontakt s kožom. Naravno da pije vodu. -.-

    17. 12. 2011,   21:55