Obavijesti

News

Komentari 694

Zbog anemije: Plenković je za vojni rok, a sam ga je izbjegao

Plenković dolazi iz imućne i utjecajne obitelji, majka mu je bila upravo primarijus kardiologije, a on je svoj put umjesto u vojsci našao u stalnom obrazovanju...

VIDEO

"Narod voli hrvatsku vojsku, vojnim rokom bi se oružane snage popularizirale i učinile atraktivne mladim ljudima i novim generacijama koje se ne sjećaju Domovinskog rata."

Premijer Andrej Plenković tako je zagovarao povratak obveznog služenja vojnog roka. Ali upravo s njim na čelu, pola Vlade bi trebalo odvojiti mjesec dana preko ljeta za druženje u nekoj vojarni s ostalim golobradim mladićima. I naučiti osnove obrane, postupanja u kriznim situacijama, kako rukovati oružjem, a ne propucati sam sebe. Pola ljudi koji vode ovu državu nikad nije bilo u vojsci.

Prvi je premijer Andrej Plenković koji je ratno iskustvo i obuku mogao skupljati samo igrajući igrice na Playstationu.

Kada je 1988. godine napunio 18 godina upisao je Pravni fakultet. Tada nije bilo lagano izbjeći služenje vojnog roka kao iza 2000. godine. Prema našim informacijama, kao mladić je Plenković oslobođen služenja vojnog roka jer je imao problema sa srcem iako se s druge strane danas uvijek može pohvaliti igranjem košarke.

Iz Vlade su nam potvrdili da nije služio vojni rok, ali navode drugi razlog. I to nakon malog nesporazuma u prvom odgovoru.

- Premijer Plenković nije služio vojni rok zbog urođene anemije – poručeno nam je iz odnosa s javnošću Vlade.

Iako je anemija obično slabokrvnost, navode da se radi o različitoj vrsti.

Plenković dolazi iz imućne i utjecajne obitelji, majka mu je bila upravo primarijus kardiologije, a on je svoj put umjesto u vojsci našao u stalnom obrazovanju.

-Tijekom studija radio sam kao prevoditelj volonter u Promatračkoj misiji Europske zajednice u Hrvatskoj 1991/92 godine - napisao je Plenković.

Radio je u zatim i u Bruxellesu, odvjetničkoj tvrtki u Londonu, stažirao za Europsku pučku stranku u Europskom parlamentu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 694
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke