Obavijesti

News

Komentari 23

Zbog birokratskog nemara, za HZZO Gunja više ne postoji

Zbog birokratskog nemara, za HZZO Gunja više ne postoji
6

Sve obavijesti državni Zavod za zdravstveno osiguranje šalje u susjedne Drenovce na pogrešne adrese i time je razljutio mještane

VIDEO

Ulica Vladimira Nazora, Ulica braće Radić, Ulica dr. Ante Starčevića..., samo su neke koje postoje u dvije susjedne općine, Gunji i Drenovcima.

A kad Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje nekome pošalje obavijest, velika je mogućnost da će poštar otići prvo na pogrešnu adresu. Pa onda voziti u susjedno mjesto te tako gubiti i vrijeme i novac. I još će dodatno naljutiti mještane Gunje kad vide da ih je ta državna institucija smjestila u Drenovce.

- Eto, nije nas obrisala s lica zemlje niti katastrofalna poplava, ali državni HZZO jeste - kaže Anto Gutić, načelnik Gunje.

Dobili presudu protiv države: 'Odštetu ću uložiti u Gunju...'
Dobili presudu protiv države: 'Odštetu ću uložiti u Gunju...'

Prebacivanje loptice

Davor Javorović/Pixsell

HZZO je jedina institucija za koju Gunja ne postoji, nego se sve adrese na koje šalju obavijesti za njih nalaze u susjednim Drenovcima, priča nam Gutić.

Kaže da to traje već mjesecima, a poslao nam je i dopis u kojem HZZO moli da ispravi svoju pogrešku.

- Mještane jednostavno vrijeđa to što ih je državna institucija smjestila u susjednu općinu, a zbog toga pošta stiže i na potpuno pogrešne adrese jer imamo ulice istih imena. Ali iako sam službeno slao dopis u siječnju, baš nikakvog odgovora nema niti je pogreška ispravljena - priča načelnik.

Što je uzrokovalo ovu lako ispravljivu pogrešku? Gunja još ima svoj poštanski broj, ima i svoj mali poštanski ured, ali glavna zgrada pošte uništena je u poplavi i ta državna tvrtka je nikad nije obnovila. I sad je ruglo mjesta. Zbog toga Gunja nema tzv. dostavni ured, gdje pošta dolazi direktno. Prvo dolazi u Drenovce, tamo se razvrstava, a zatim ide u Gunju.

- Zvao sam i Hrvatsku poštu. Oni su mi rekli da HZZO, kao i na kraju, ostale institucije, može i dalje ispravno pisati da šalje poštu u Gunju. Kažu da samo u HZZO-u trebaju podesiti svoj računalni program. To je pola sata posla, a mi se već mjesecima moramo dopisivati i zivkati kako bi se riješio tako banalan problem - prepričava nam načelnik.

HZZO: Pitali smo Poštu

No u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje prebacili su lopticu i odgovornost upravo na Hrvatsku poštu.

- Mi koristimo javno dostupne registre, među ostalim i onaj Hrvatske pošte u kojima su mjesta s pripadajućim poštanskim brojem. Za naselje Gunju, Hrvatska pošta za dostavu pošiljki navodi Drenovce - odgovorili su nam iz HZZO-a i poslali čak i primjer iz registra Pošte koji dokazuje da je dostavno odredište za Gunju susjedna općina.

Ipak, nakon našeg upita, iz HZZO-a su poručili da su zatražili od Hrvatske pošte informaciju o tome koji poštanski broj trebaju voditi za Gunju kako bi obavijesti koje se tiču osnovnog ili dopunskog osiguranja bile ispravno adresirane.

- Bolje ikad neko nikad - zaključuje Gutić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović