Obavijesti

News

Komentari 39

Nezadovoljan Jakovina podnio ostavku zbog "šalabahtera"

Nezadovoljan Jakovina podnio ostavku zbog "šalabahtera"
1

Tihomir Jakovina podnio je ostavku na mjesto predsjednika brodsko-posavske Županijske organizacije SDP-a. Kao razlog je naveo to što ne može više trpjeti učestale prijetnje

VIDEO

 Dugogodišnji predsjednik SDP-a u Brodsko-posavskoj županiji i bivši ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina potvrdio je u četvrtak Hini da je podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika županijske stranačke organizacije, a kao razlog navodi nezadovoljstvo načinom izbora novog vodstva SDP-a.

Članovi predsjedništva SDP-a na nedavnoj izbornoj konvenciji birani su na temelju  "velikog šalabahtera" bez uvažavanja regionalne stranačke pripadnosti, navodi Jakovina u ostavci te dodaje da se s takvim načinom izbora dijela stranačkog tima nikada nije mogao i želio složiti.

Novom predsjedniku stranke Davoru Bernardiću poručuje da se miče iz ekipe jer "ne može i ne zna igrati s dijelom igrača kojima su najvažnije trening-utakmice unutar momčadi s puno nesportskih startova i udaraca iza leđa ili ispod pojasa".

O svojoj odluci Jakovina je prije dva dana izvijestio Županijski odbor SDP-a, predsjednika stranke i članove stranačkog predsjedništva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bivši ministar poljoprivrede u vladi Zorana Milanovića ističe da se nije odlučio na ostavku jer je razočaran što nije prošao na izbornoj konvenciji, jer se nije niti kandidirao za stranačke dužnosti.

Želi da stranka bude što bolja i uspješnija u budućnosti te da u najodgovornijim tijelima stranke budu najuspješniji, a ne "oni koji su najvještiji u unutarstranačkim igricama i pisanju šalabahtera".

Jakovina je u izjavi Hini odbacio "konstrukcije o prijetnji obitelji s lokalnog portala, na koju se referirao i Index.hr", ocjenivši to zlonamjernim i nepotrebnim dramatiziranjem cijele situacije.

"Ne trebam posebno napominjati da me niti jedan od autora tih tekstova nije osobno kontaktirao", ističe Jakovina.

Primao česte prijetnje

Tihomir Jakovina podnio je ostavku na mjesto predsjednika brodsko-posavske Županijske organizacije SDP-a. Kao razlog je naveo to što ne može više trpjeti učestale prijetnje njemu i njegovoj obitelji i što ne može voditi stranku u kojoj se postupa na takav način. Iako na sjednici Županijskog odbora nije bilo kvoruma, bivši ministar poljoprivrede odluku je priopćio onima koji su se odazvali, javlja lokalni.večernji.hr.

Jakovina je o svojoj ostavci već izvijestio novog predsjednika stranke Davora Bernardića, a županijski će odbor po zaprimljenoj obavijesti odlučiti hoće li ići na prijevremeno raspisivanje izbora za novog predsjednika ogranka.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...