Obavijesti

News

Komentari 68

'Zbog čestih svađa, Čedomiru su se razboljele supruga i kći'

'Zbog čestih svađa, Čedomiru su se razboljele supruga i kći'
2

Odvjetnica Ivana Raspović, koja je zastupala Čedomira Kerana u sudskim postupcima protiv obitelji Obrovac na Općinskom sudu u Zadru, obratila se javnosti oko njegove pravne pozicije

VIDEO

Višestruke ozljede glave uzrok su smrti Darka Obrovca (37), njegove majke Zvjezdane Obrovac (65) i njezine svekrve Ane Benković (81). Članove obitelji Obrovac je u nedjelju ubio Čedomir Keran (61) u Sukošanu kraj Zadra.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:09

Čim su u sedam sati otvorili vrata stare kuće oko koje se spore, nasrnuo je na njih najvjerojatnije sjekirom i izmasakrirao ih udarcima po glavi. Nitko od mještana nije htio ući u kuću do dolaska policije koju je dočekao stravičan prizor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čedomir Keran se nakon toga ponašao normalno, pozdravljao susjede, komentirao vrijeme i popio kavu u uobičajenom kafiću. Nitko nije primijetio ništa neobično. Potom je trostruko ubojstvo telefonski priznao prijateljici, odvezao se mopedom u svoje polje iznad Sukošana te si presudio zavezavši omču oko vrata i propucavši se puškom koju ilegalno posjeduje.

Ovo je lice ubojice iz Sukošana: Razljutio ga sukob s nećakom?
Ovo je lice ubojice iz Sukošana: Razljutio ga sukob s nećakom?

Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti propucavanje automatskom puškom, a vješanje je, pretpostavlja se, bilo dodatno osiguranje da će zbilja umrijeti.

Samoubojica i trostruki ubojica ostavio je oproštajno pismo na mjestu gdje se ubio. U njemu se obraća obitelji, priznaje što je napravio i kaže da je to morao napraviti. Ne objašnjava zašto ih je ubio niti moli za oprost.

Njegova odvjetnica Ivana Raspović, koja ga je zastupala u sudskim postupcima protiv obitelji Obrovac na Općinskom sudu u Zadru, obratila se javnosti oko pravne pozicije Čedomira Kerana.

Pokolj u Sukošanu: Ubio obitelj zbog imovine pa otišao na kavu
Pokolj u Sukošanu: Ubio obitelj zbog imovine pa otišao na kavu

- U postupku radi smetanja posjeda Čedomir Keran je bio tužena strana te se u tim okolnostima i ponašao. On se trebao braniti, a tužitelj je osoba koja je trebala dokazivati. Struja obitelji Obrovac bila je isključena iz njima poznatog razloga - dotrajale instalacije koje je pod hitno trebalo promijeniti, jer je Čedomir Keran skoro stradao kad je rukovao sa strujom u prizemlju. O tome je obitelj Obrovac bila obaviještena i rekli su da će se iseliti, ali to nije bila istina. Imali su i stan u Zagrebu, koji je pokojna Zvjezdana Obrovac dobila oporukom od pokojne sestre Zlate Keran - navodi Raspović u reagiranju.

Nastavlja da je obitelj Obrovac putem odvjetnika dvaput tražila izuzeće suca koji vodi predmet, što je odbijeno, zbog čega su pokrenuli novi postupak te postupak ovrhe protiv Čedomira Kerana. U tom je postupku očevid bio zakazan za 9. siječnja, a odvjetnica Raspović tvrdi da sud Kerana o tome nije obavijestio niti su mu omogućili da se o njemu izjasni.

Trostrukog ubojicu iz Sukošana našli su mrtvog, ubio se u polju
Trostrukog ubojicu iz Sukošana našli su mrtvog, ubio se u polju

- Zbog svega što su proživljavali supruga mu se razboljela, kao i kći. Neovisno o sudskim postupcima, očito se teško s time nosio i presudio na najgori mogući način. Žao mi je što se to dogodilo, što je to učinio drugima, i sam sebi - izjavila je Raspović tvrdeći da ne opravdava zločine koje je učinio.

Pogreb Čedomira Kerana je u srijedu u 15 sati na mjesnom groblju u Sukošanu, a tri žrtve najvjerojatnije će biti pokopane u zajedničku grobnicu, no još nije odlučeno kad.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda