Obavijesti

News

Komentari 8

Zbog epidemije gripe: I osječka bolnica je zabranila sve posjete

Zbog epidemije gripe: I osječka bolnica je zabranila sve posjete
1

Nakon splitske bolnice i bolnice u Koprivnici i osječka je bolnica zabranila posjete pacijentima zbog gripe. Hrvatsku je ove godine pogodila epidemija gripe visokog intenziteta

VIDEO

I osječka bolnica zabranila je do daljnjega posjete. 

- Zbog sezonskih epidemioloških osobitosti (velike učestalosti infekcija, febriliteta, gripe, itd.) koji je primijećen kod hospitaliziranih bolesnika, a isto tako i u dijelu populacije koja svakodnevno ulazi u bolničke prostore, primorani u svrhu prevencije moguće epidemije zabraniti do daljnjega posjete na svim ustrojstvenim jedincima KBC-a Osijek - objavio je KBC Osijek.

Posjetimo, ranije su zbog gripe zabranili posjete na nekim odjelima KBC-a Split. Također, posjete je zabranila i koprivnička Opća bolnica.

Iz Nacionalnog centra za influencu u Zagrebu kažu da je Hrvatsku ove godine pogodila epidemija gripe visokog intenziteta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ove je sezone gripa počela oko četiri tjedna ranije nego prethodnih sezona. Iz svih krajeva Hrvatske imamo dojave o povećanom broju oboljelih od gripe i u laboratoriju za dijagnostiku gripe velik je broj zaprimljenih uzoraka i kontinuirano raste postotak pozitivnih rezultata u ispitivanim uzorcima. Do sada je putem uobičajenog sustava prijavljivanja na temelju kliničke slike (s ili bez laboratorijske potvrde) prijavljeno 3021 oboljelih od gripe u Hrvatskoj. U prošlom tjednu je najveći broj prijava stigao iz Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije te Zagreba - objavio je 5. siječnja Hrvatski zavod za javno zdravstvo. 

U Splitu više od 1000 oboljelih

U trećem tjednu gripe u Splitu, prema službenim podacima, je etiketirano je 1100 oboljelih, a na području cijele Splitsko dalmatinske županije 1500 ljudi. Od petka je nas Klinici za infektologiju KBC Split pregledano 60 pacijenata sa simptomima gripe, a 20 nalazi se u bolnici. Kako poručuju splitski epidemiolozi broj oboljelih će i dalje rasti, te pozivaju građane koje na cijepljene jer cjepiva još ima, iako će trebati 10-ak dana da počne djelovati. I u Zadru raste broj oboljelih od gripe, te se smatra da ima 500 ljudi sa simptomima.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora