Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbog 'Grada u Gradu': 'Zapela' sjednica zagrebačke skupštine

None Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Gradonačelnik Bandić poručio je pak da kada bude trebalo informirati Gradsku skupštinu o bilo kojem postupku kojim preuzima obaveze u ime Grada Zagreba vezano za taj projekt, on će to i učiniti

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak je ujutro 'zapela' već na samom početku kad, prilikom utvrđivanja dnevnog reda, nije prošao prijedlog Kluba gradskih zastupnika lijevog bloka da po hitnom postupku gradonačelnik Milan Bandić podnese detaljno izvješće o razvoju projekta "Grad u Gradu".  

Svoj prijedlog obrazložili su jučerašnjom tribinom u Društvu arhitekata kojoj je cilj bio informirati javnosti o projektu "Grad u Gradu". Na tribinu se, ističu, iz gradskih upravnih tijela nije nitko odazvao dok se iz sredstava javnog priopćavanja svakodnevno nižu informacije o projektu o kojem zastupnici ništa ne znaju niti sudjeluju u njegovoj izradi. 

"Jučer je održana tiskovna konferencija na kojoj su čak spominjani neki neboderi od 200 katova, spominjalo se rušenje Zagrebačkog velesajma. Ne znam što je zapravo u glavi nečasnog doktora, pardon, budućeg počasnog doktora gradonačelnika Bandića i stoga tražimo puno više informacija", pojašnjavao je predsjednik Kluba gradskih zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević njihov zahtjev koji, međutim, prilikom glasovanja nije dobio 'zeleno svjetlo'.

Gradonačelnik Bandić  poručio je pak da kada bude trebalo informirati Gradsku skupštinu o bilo kojem postupku kojim preuzima obaveze u ime Grada Zagreba vezano za taj projekt, on će to i učiniti.

Prilikom utvrđivanja dnevnog reda nije prošao niti prijedlog Kluba gradskih zastupnika SDP-a koji traže dvije izmijene redoslijeda unutar dnevnog reda, odnosno da Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od srpnja do prosinca 2018. stavi, ne kao 21. već kao prva točka dnevnog reda kao i da prijedlog zaključka o osnivanju društva Sportski objekti bude druga a ne 13. točka.

SDP-ovac Mišić nezadovoljan

Gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić je zamjerao jer je, kaže, prvi puta gradonačelnik podnio izvješće o radu na vrijeme, a ta je točka tek 21. na dnevnom redu i u raspravu bi mogla tek u kasnim noćnim satima.

Na dnevnom redu današnje Gradske skupštine 30 je točaka, među kojima i prijedlog gradonačelnika Bandića o osnivanju društva Sportski objekti, društva s ograničenom odgovornošću.  Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) u utorak je nakon sastanka s Bandićem izjavio da ne vidi razlog da se ne podrži taj prijedlog te poručio kako od predstavnika gradskih ureda koji predlažu tu točku želi da na sjednici javno obećaju kako se nekretnine Sportskih objekata neće prodavati.

Na dnevnom redu su i prijedlozi zaključaka o prihvaćanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova za projekt "rotor Remetinec", o zaduživanju Grada korištenjem "ESIF kredita za energetsku učinkovitost", o davanju jamstva za kreditno zaduživanje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" te o raspodjeli sredstava za djelomično pokrivanje gubitka Kliničke bolnice „Sveti Duh“, Dječje bolnice Srebrnjak i Specijalne bolnice za plućne bolesti.  Razmatrat će se i izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2018.  

Komentari (10)
  • zamislite on gradi projekt Grad na Savi... i to želi graditi u zoni između 2 nasipa, gdje Sava barem par puta godišne preplavi na 2-3m visine... a on na tom mjestu želi gradit - šta, Aquagrad??? pa jel taj čovjek NORMALAN???

    21. 3. 2019,   12:47
  • Prvo napravi ponovnu regulaciju prometa, jer ovako će biti krcato kao u Hong Kongu! 200?! Pa toliko katova nema ni Empire state building! I ne, ne želimo da Zagreb izgleda kao američki , već europski grad. Da bismo mogli imati tolike nebodere, trebali bi nam bulevari širine od dvije Slavonske avenije!

    21. 3. 2019,   12:37
  • ma kako može i pomislit na tako nešto??? pa prometna infrastruktura je NIKAKVA, kolone, čekanja po 2h u špici, nema vertikalnih ni horizontalnih rasterećenja... škole se raspadaju, bolnice se raspadaju... vrtići se pretvaraju u smještajne konzerve sa sardinama, roditelji donose osnovne higijenske potrepštine - toalet papire, maramice, skupljaju donacije za izradu repromaterijala za igru... kapaciteti vrtića su zadnji puta građeni i proširivani u socijalizmu... ovo je sramota!!! "Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (Ivo Andrić)

    21. 3. 2019,   12:43