Obavijesti

News

Komentari 8

Zbog gužvi Bandić donio nova pravila ponašanja u prometu

Zbog gužvi Bandić donio nova pravila ponašanja u prometu
3

Kako bi se smanjile gužve u središtu Zagreba i osiguralo neometano kretanje pješaka u pješačkoj zoni, danas je započelo uvođenje nove regulacije prometa

VIDEO

Nova regulacija se odnosi na sljedeće ulice: Masarykovu, Preradovićevu, Teslinu i u Ulicu Petra Berislavića 

Ta odluka je donesena kako bi se rasteretilo zagušenje prometa u gradskom središtu, osiguralo neometano kretanje pješaka u pješačkoj zoni te na kvalitetan način vodio promet taxi vozila.

Zbog prekomjernog zagušenja prometa, u dogovoru s auto taxi prijevoznicima, u Preradovićevoj ulici (od raskrižja s Masarykovom do raskrižja s Ul. Petra Berislavića), uvela se još jedna prometna traka na dijelu kolnika gdje se nalazilo auto taksi stajalište.

- Novo taxi stajalište uspostavljeno je u Masarykovoj ulici na sjevernom dijelu kolnika -na prometnoj traci po kojoj se ne odvija promet. Auto taxi stajalište obilježeno je od k.br. 10 Masarykove pa do 5 metara prije pješačkog prijelaza raskrižja Masarykova – Gundulićeva.

- Također, uklonjeni su svi delineatori i zaštitni stupići, radi lakše komunikacije pješaka, te je obilježena horizontalna prometna signalizacija H57 (zabranjeno zaustavljanje i parkiranje) na kolnim ulazima/izlazima iste dionice.

- Radi lakšeg prometovanja u smjeru istok, u Ulici Petra Berislavića (od raskrižja s Preradovićevom do raskrižja s Ul. Ljudevita Gaja), uspostavljena je jednosmjerna regulacija u smjeru zapad–istok. Time je omogućeno i auto taxi prijevoznicima prometovanje prema istočnom dijelu grada bez korištenja dijela pješačke zone u Teslinoj.

- Zbog velikog porasta motociklističkog i biciklističkog prometa, u Teslinoj - od k.br.4 , do 5 metara prije pješačkog prijelaza na zapadnom privozu raskrižja opremljenog semaforiziranim uređajem (Teslina ulica, Praška ulica, Trg Nikole Šubića Zrinskog), uspostavljena je parkirališna površina za motocikle i bicikle.

- Na dijelu Amruševe, od Trga N. Š. Zrinskog do Petrinjske ukida se sjeverno parkiralište i prebacuje na južnu stranu /koso parkiranje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.