Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbog gužvi Bandić donio nova pravila ponašanja u prometu

<div> <div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/milan.bandic.3/posts/803116619780479" data-width="500"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><blockquote cite="https://www.facebook.com/milan.bandic.3/posts/803116619780479"><p>OBAVIJEST O USPOSTAVI NOVE REGULACIJE PROMETA U CENTRU GRADAKako bi se rasteretilo zagu&#x161;enje prometa u gradskom sredi&#x161;...</p>Posted by <a href="https://www.facebook.com/milan.bandic.3">Milan Bandić</a> on <a href="https://www.facebook.com/milan.bandic.3/posts/803116619780479">Wednesday, May 6, 2015</a></blockquote></div></div> </div>
None Foto: Zagreb.hr 3

Kako bi se smanjile gužve u središtu Zagreba i osiguralo neometano kretanje pješaka u pješačkoj zoni, danas je započelo uvođenje nove regulacije prometa

Nova regulacija se odnosi na sljedeće ulice: Masarykovu, Preradovićevu, Teslinu i u Ulicu Petra Berislavića 

Ta odluka je donesena kako bi se rasteretilo zagušenje prometa u gradskom središtu, osiguralo neometano kretanje pješaka u pješačkoj zoni te na kvalitetan način vodio promet taxi vozila.

Zbog prekomjernog zagušenja prometa, u dogovoru s auto taxi prijevoznicima, u Preradovićevoj ulici (od raskrižja s Masarykovom do raskrižja s Ul. Petra Berislavića), uvela se još jedna prometna traka na dijelu kolnika gdje se nalazilo auto taksi stajalište.

- Novo taxi stajalište uspostavljeno je u Masarykovoj ulici na sjevernom dijelu kolnika -na prometnoj traci po kojoj se ne odvija promet. Auto taxi stajalište obilježeno je od k.br. 10 Masarykove pa do 5 metara prije pješačkog prijelaza raskrižja Masarykova – Gundulićeva.

- Također, uklonjeni su svi delineatori i zaštitni stupići, radi lakše komunikacije pješaka, te je obilježena horizontalna prometna signalizacija H57 (zabranjeno zaustavljanje i parkiranje) na kolnim ulazima/izlazima iste dionice.

- Radi lakšeg prometovanja u smjeru istok, u Ulici Petra Berislavića (od raskrižja s Preradovićevom do raskrižja s Ul. Ljudevita Gaja), uspostavljena je jednosmjerna regulacija u smjeru zapad–istok. Time je omogućeno i auto taxi prijevoznicima prometovanje prema istočnom dijelu grada bez korištenja dijela pješačke zone u Teslinoj.

- Zbog velikog porasta motociklističkog i biciklističkog prometa, u Teslinoj - od k.br.4 , do 5 metara prije pješačkog prijelaza na zapadnom privozu raskrižja opremljenog semaforiziranim uređajem (Teslina ulica, Praška ulica, Trg Nikole Šubića Zrinskog), uspostavljena je parkirališna površina za motocikle i bicikle.

- Na dijelu Amruševe, od Trga N. Š. Zrinskog do Petrinjske ukida se sjeverno parkiralište i prebacuje na južnu stranu /koso parkiranje.

Komentari (8)
  • Gazda Milan vlada Zagrebom kao da je Zagreb njegov stan pa može što hoće i kad hoće raditi.Stručnjak nad stručnjacima za promet !

    7. 5. 2015,   13:57
  • sirovina sa osnovnom školom će zadati regulaciju prometa ? zato i jesu gužve od 11 ujutro do 20 navečer !!

    7. 5. 2015,   13:11
  • Bandić Katica za sve. U sve se miješa kao margarin. Zanima me tko će mu se suprotstaviti i reći da je nova regulacija novi kaos.

    7. 5. 2015,   12:18