Obavijesti

News

Komentari 0

Zbog Indeksa dala ostavku na članstvo u Povjerenstvu

Zbog Indeksa dala ostavku na članstvo u Povjerenstvu
1

Sabor je Dešu Mlikotin Tomić na njezin zahtjev razriješio s mjesta članice Povjerenstva za sukob interesa. Tko će je nasljediti još se ne zna

VIDEO

Deša Mlikotin Tomić podnijela je ostavku i na mjesto članice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. O tome je pismeno obavijestila predsjednika Sabora. Budući da je 9. listopada 2008. godine usvojena njezina ostavka na mjesto predsjednice Povjerenstva, smatra da nema zapreke da joj se i sad udovolji, što je Sabor i učinio. Ostavku na mjesto predsjednice Povjerenstva podnijela je nakon akcije Index u kojoj je osumnjičena da je studente pustila na ispitu, a da ih nije vidjela.
-Protekla tri tjedna izložena sam brutalnim napadima i optužbama u javnosti i to prije svega kao predsjednca Povjerenstva za djela za koja se ne osjećam kriva. Načelo presumcije nevinosti, osobnih i akademskih prava u mojem slučaju kao da ne postoje. U takvim okolnostima moje sudjelovanje u radu Povjerenstva za mene postaje skoro nemoguće, a također otežava rad i djelovanje drugim članovima povjerenstva - napisala je Deša Mlikotin Tomić u dopisu predsjedniku Sabora.
Novinare je zanimalo zašto je saborski Odbor za izbor i imenovanja čekao gotovo tri tjedna da raspravi zatjevu Deše Mlikotin Tomić koja je još 13. listopada dala ostavku na mjesto članice Povjerenstva.
-Nije bilo nikakvih posebnih razloga zbog čega to nije došlo ranije na dnevni red. Odbor i imenovanje ne radi svaki dan, sjednice se održavaju o potrebi, u nekom svom ritmu i ne znam razlog zbog čega to nije došlo ranije na dnevni red - kaže Bebić.
Vjeruje da će tijekom iduće sjednice Sabora koja počinje za dva tjedna biti imenovan njezin nasljednik. Kada je potpisao ostavku Deše Mlikotin Tomić i uputio je nadležnom Odboru, Bebić nije znao odgovoriti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji