Obavijesti

News

Komentari 56

Zbog Kineza Zagreb u blokadi: Ove pravce trebate izbjegavati

Zbog Kineza Zagreb u blokadi: Ove pravce trebate izbjegavati
1

Tijekom utorka 9. travnja i srijede 10. travnja 2019. godine u službenom posjetu Republici Hrvatskoj i boravku premijer NR Kine Li Keqiang, promet u Zagrebu će biti posebno reguliran

VIDEO

Kineska delegacija predvođena premijerom Narodne Republike Kine, Lijem Keqiangom u utorak navečer dolazi u Hrvatsku na summit 16+1. Lijem Keqiang u službenoj posjeti Hrvatskoj bit će od 9. do 12. travnja, pri čemu će u Zagrebu biti 9. i 10. travnja, dok će 11. i 12. travnja u Dubrovniku sudjelovati na sastanku 16+1 na kojem će biti šefovi država istočne i srednje Europe. 

Stižu Kinezi! Zatvorit će ceste, ne smije se izaći ni iz tramvaja
Stižu Kinezi! Zatvorit će ceste, ne smije se izaći ni iz tramvaja

- Zbog brojnosti štićenih osoba i delegacija radi se o iznimno složenom osiguranju, najsloženijem ikad koji je radila hrvatska policija, iako je dosad odradila mnoga zahtjevna osiguranja. U Zagrebu će u osiguranju sudjelovati između 600 i 800 policajaca, a na području dubrovačko-neretvanske županije više od 900 rekao je zamjenik glavnog ravnatelja policije i šef stožera osiguranja službenog posjeta Josip Ćelić u ponedjeljak u sjedištu MUP-a.

Zbog dolaska kineske delegacije predvođene predsjednikom Državnog vijeća, u utorak navečer i srijedu u Zagrebu će povremeno biti na snazi izmijenjeni prometni režim, a očekuju se kratkotrajni zastoji i zaustavljanje prometa, što će utjecati na linije koje prometuju užim gradskim središtem, najavio je u ponedjeljak ZET. U utorak oko 20 sati očekuje se kratkotrajan zastoj u autobusnom i tramvajskom prometu.

Iz sigurnosnih razloga, a prema nalogu policije, tijekom stajanja vozila u zastoju izvan stajališta putnici neće moći napuštati vozila.

Zagrebačka je policija izvijestila je o posebnoj regulaciji prometa.

Zračna luka Franjo Tuđman-Buzin

-  Tijekom utorka 9. travnja i srijede 10. travnja 2019. godine u službenom posjetu Republici Hrvatskoj i boravku predsjednika Državnog vijeća NR Kine Li Keqiang, promet u Zagrebu će biti posebno reguliran, zbog čega se očekuju zastoji i manje gužve.
Stoga ovom prilikom pozivamo građane na strpljenje i suradnju, te u nastavku, u formi karata, obilježeni su preporučeni pravci kretanja. Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke zatvarati će promet u što je moguće kraćem roku potrebnom za obavljanje službenih zadaća. Tom prilikom mogući su kraći zastoji i prekidi prometa. Stoga još jednom pozivamo građane na strpljenje i suradnju, tijekom utorka i srijede uz poštivanje privremene regulacije prometa - objavio je PUZ.

Novi Zagreb

U utorak, 9. travnja, oko 20 sati očekuju se kratkotrajni zastoji u autobusnom i tramvajskom prometu zbog prolaska kineske delegacije od Zračne luke preko Avenije Većeslava Holjevca, Ulice grada Vukovara i Savske ceste do hotela Westin, a dan poslije, u srijedu, 10. travnja, u vremenu od 9 do 17 sati kratkotrajni prekidi tramvajskog prometa u užem dijelu grada kao i na autobusnoj liniji 118 (Trg Mažuranića – Voltino), odnosno na autobusnim linijama terminala Britanski trg.

Trnje

Autobusna linija 150 (Garaža Tuškanac – Gornji Grad – Trg bana Josipa Jelačića) u srijedu će biti obustavljena od 7 do 16.30 sati te će prvi polazak od garaže Tuškanac ostvariti u 17 sati. Također, linija 101 (Britanski trg – Gornje Prekrižje), u razdoblju od 14.30 do 16.30 sati neće čekati polazno vrijeme na okretištu Gornje Prekrižje već će odmah nakon izlaska putnika nastaviti vožnju prema Britanskom trgu.

Donji grad

Iz sigurnosnih razloga, a prema nalogu policije, za vrijeme stajanja vozila u zastoju izvan stajališta, putnici neće moći napuštati vozila, napominju iz ZET-a.

Tuškanac-Cmrok

Pantovčak, Gornje Prekrižje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...