Obavijesti

News

Komentari 298

Zbog kočnice kondukter vlaka napao i istukao maturanta?

Zbog kočnice kondukter vlaka napao i istukao maturanta?
4

Matej je zaspao u vlaku i povukao kočnicu da izađe. A onda su ga, tvrdi, napali. U HŽ-u kažu da kondukter nije napao Mateja nego da mu je samo napisao kaznu

VIDEO

Zagrebački maturant Tehničke škole smjera strojovođa Matej Bagarić dugo će pamtiti ovogodišnju norijadu jer ga je po povratku u rodne Stare Mikanovce pretukao kondukter u vlaku.

Nakon što je završila norijada Matej je sjeo u Zagrebu u ponoćni vlak koji vozi prema Starim Mikanovcima. Brzo je zaspao. Sjeća se da je u polusnu kondukteru pružio voznu kartu i nastavio spavati.

- Kad sam otvorio oči, kroz prozor sam vidio željezničku postaju u Starim Mikanovcima. Bilo je tri sata u noći, vlak je već kretao prema Vinkovcima. Bio sam sam, nisam znao kad iz Vinkovaca imam prvi sljedeći vlak natrag za Stare Mikanovce i odlučio sam se za nešto što nisam smio napraviti - pritisnuo sam ručnu kočnicu i zaustavio vlak - rekao je Matej.Izašao je i krenuo kući. Mislio je, kaže, da je dobro prošao jer ga nitko nije kaznio te je mirno krenuo kući. Nije napravio ni deset koraka, a na njegova leđa se, tvrdi Matej, bacio kondukter i oborio ga na drugi željeznički kolosijek.

- Psovao je i prijetio policijom te me neprestano udarao. Viknuo sam na njega da me pusti i neka slobodno zove policiju, ali nije me htio poslušati. Dotrčao je još jedan i krvnički me počeo cipelariti. Kondukter me je, pak, nastavio mlatiti šakama, a sve je trajalo 3-4 minute - kaže naš sugovornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uspio im je pobjeći

Poslije nekoliko minuta Matej je uspio pobjeći, a oni su uzeli njegovu torbu te novčanik s dokumentima i novcem.

Njegova obitelj, u kojoj otac i brat rade također za HŽ, sve je prijavila policiji, koja ga je pak pitala jesu li masnice po tijelu zbog pada iz vlaka.

- Tata također ispituje sve svoje prijatelje iz željeznice te je od njih čuo da kondukter tvrdi ‘kako je samo čuo da je netko zaustavio vlak’ i da ništa više ne zna. Kao što ne zna ni za tog drugoga koji mu je priskočio u pomoć i mene šutirao nogama - govori Matej. Prisjeća se da je u istom vagonu bilo još dvoje starijih koji su sve vidjeli. Vjeruje da će policija doći do njih jer su oni sve vidjeli i “moći će potvrditi njegove riječi”.

HŽ brani zaposlenika i tvrde da nije premlatio Mateja te da nije ni smio napustiti vlak u ovakvim situacijama, nego mu samo naplatiti kaznu od 750 kuna i napisati zapisnik.

Kako smo saznali u petak, HŽ i policija više će o svemu objaviti kad službeno porazgovaraju s kondukterom i provedu istragu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 298
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS