Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbog kvara na Petrokemiji povišen amonijak u zraku

None Foto: 24sata

U kontaktu s dežurnim inženjerom u kutinskoj Petrokemiji doznalo se da se u nedjelju oko 9 sati zbog leda blokirao jedan od odušnih ventila

Zbog kvara na postrojenju u nedjelju je ujutro iz pogona Petrokemije u Kutini iscurio amonijak. U Županijski centar 112 oko 9.37 sati nazvala je zabrinuta građanka da se u Kutini osjeća neugodan miris. U kontaktu s dežurnim inženjerom u Petrokemiji doznalo se da se u nedjelju oko 9 sati zbog leda blokirao jedan od odušnih ventila. Prilikom odleđivanja manja količina amonijaka ispuštena je u zrak. Mjerni instrumenti zabilježili su povišenu koncentraciju amonijaka u zraku. Nakon popravka stanje se normaliziralo.

Komentari (1)
  • Bože koliko su moćne naftne kompanije. U Sisku ili Kutini, isti vrag, nikada nisu iz INE nazavali bilo koga, pa čak ni taj famozni 112 i upozorili građane da je došlo do kvara, već uvijek građani zovu u panici, jer se nažalost svi gušimo u smradu Rafinerije i dimu spalionice u Termoelektrani. No nema veze, mi smo samo mali ljudi i poživjeti ćemo još, a veliki moćnici su počeli ginuti na gradskim ulicama.

    27. 10. 2008,   10:55