Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbog mučenja životinja podigli su optužnicu protiv Borkovića

None Foto: Željko Lukunić/Pixsell

U optužnici stoji da se radi o 52-godišnjem hrvatskom državljaninu i da je optužnica podignuta zbog počinjenja kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja

Općinsko državno odvjetništvo u Ivanić Gradu podignulo je optužnicu protiv Branka Borkovića - Mladog Jastreba. 

Iako u optužnici ne stoji ime optuženoga, stoji da  se radi o 52-godišnjem hrvatskom državljaninu i da je optužnica podignuta zbog  počinjenja kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja iz članka 205. stavak 1. Kaznenog zakona, piše Media Servis.

Tereti ga se da je 19. svibnja u svom dvorištu u Prečnom bez nadzora ostavio kobilu s dva psa koji su je mogli napasti i ozlijediti. Isto tako, taj isti dan kada je prednji dio kobile iskliznuo iz traka kojima je bila povezana  krovnom konstrukcijom psi su napali kobilu i odgrizli joj lijevo uho, te izgrizli desno i lijevi but. 

Kako je objašnjeno u priopćenju, temeljem članka 205. st. 4. KZ-a predloženo je oduzimanje životinje od vlasnika.

Komentari (108)
  • I sve to "zahvaljujući" snimci koju je netko dao u javnost. Zašto inspekcija nije ustanovila isto ranije? Siguran sam da ovo nije izolirani slučaj, čekamo nove snimke ili? Uff da mi je biti u nekoj inspekciji, bilo kojoj. Izgleda da je to posao snova.

    14. 6. 2013,   12:26
  • Kolko mrzim takve ljude, koji dizu ruke na nemocne zivotinje. I opce nije bitno sta je on bio u proslosti kad je sada gad od covjeka. Buxa novcana kazna i gotovo

    14. 6. 2013,   12:45
  • što je on radio kobili i psima, tako treba i s njim postupati. kazna od 10 godina zatvora nije dosta. i dodatno zabraniti mu do kraja života svaki kontakt s životinjama.

    14. 6. 2013,   12:27