Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbog napada u Uzdolju uhitili osmoricu sa splitskog područja

None Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Feral News/24sata 5

Policija i dalje istražuje napad na ljude u kafiću u Uzdolju. Dosad su priveli osam ljudi i to sve sa područja Splita. Oni su 21. kolovoza upali u kafić i počeli mlatiti ljude u kafiću

Iz PU šibensko-kninske u srijedu ujutro su potvrdili kako su u istrazi napada na ljude u kafiću kraj Knina, koji su 21. kolovoza gledali utakmicu Crvene zvezde, priveli više ljudi, točnije njih osmero i to sve sa područja Splita. 

Njih se dovodi u vezu s kaznenim djelom izazivanjem nereda, a iz policije navode da se istraga nastavlja i tijekom današnjeg dana. Nakon dovršetka istrage objavit će nove detalje. 

'Lemali su sve oko sebe'

Grupa mladića s fantomkama uletjela je u kafić. Vrištali su: ‘Majku vam vašu, ovdje gledate Zvezdu’. Isprva sam mislila da se šale. Izvadili su mačetu, šipke, letve i štapove te počeli lemati sve oko sebe. Najviše je stradao dečko od 17 godina, koji je bio blizu ulaza. Dobio je šipkom po glavi, a nastavili su ga tući po leđima i kad je pao. Gledala sam gdje mi je dijete te vidjela da se s prijateljicom od 12 godina sakrila ispod stola i zove me: ‘Mama, mama’. Barem sam znala da je živa!

- Navalili su mi na supruga, a on se branio stolicom, odbijajući njome stolice i boce koje su letjele prema nama. Dok su njega lemali, iza njega je zaglavila Francuskinja od oko 13 godina. Uspjela sam se odvući iza šanka jer su svi pojurili na stražnja vrata. Letjele su čaše, boce, padali udarci, bilo je strašno. U lokalu je bilo oko 25 ljudi, među njima staraca od 70 godina i djece. Strašno je bilo. Ako se ovo nastavi, ne znam ima li za nas tu budućnosti, rekla nam je Branka Petko (37), vlasnica kafića Petko u Uzdolju kraj Knina. Noga joj je u zavojima jer je u sukobu porezana staklom.

Komentari (81)
  • Naravno da smo svi skočili i osudili huliganstvo,od medija, do hrvatskih branitelja, svi sa željom da poštenim građanima srpske manjine osiguramo pravdu, kao i svakom od nas,ali treba istražiti dali je gosp. namjerno provocirao godinama da bi izazvao incident i onda ga iskoristio . No i slučaju u Đevrskama Rijeci treba istražiti istinu, da se nebi dogodilo da, je Istina voda duboka, Kao u Kninu. svi su prešutjeli i šute o petljavini Petka i kao da smo u Srbiji, svi mediji brane Petka, bez rezerve, a rezerve su itekako velike. Objaviše samo neki, Petko je bio Martičevac i u ratu je mlatio hrvatske zarobljenike(to je po međunarodnom humanitarnom pravu ratni zločin), dakle hrvatska država ga je abolirala iako ratni zloćin ne podliježe aboliciji. Drugo, prije godinu-dvije Petko je u majici s likom četnika Draže Mihajlovića, pijan maltretirao goste u tom kafiću i šef HVIDR-e pozvao je policiju, koja ga je privela, a on mu prijetio. Treće Petko je pijan sa vozilom Šibenskih registracija uletio u Srbiji u kordon policije, (vjerojatno po zadaći) svi mediji u svijetu objanili su da je "pijani Hrvat" uletio autom u policijski Kordon.Dačiću i Vučiću dajte se "bre" manite čorava posla i pakiranja dvadeset i nešto godina poslije izgubljenog rata u koji ste vi gurnuli Srbe prečane i opet ih gurate, svojim lažima.

    28. 8. 2019,   10:59
  • Englezi su brzo riješili sa takvim hijenama koje su jake samo u čoporu.Danas Srbi sutra ostali Hrvati!Kazne,prisilan rad,preodgoj za te mlade da postanu korisni člsnovi društva a ne sitni bijednici bez cilja i budućnosti.

    28. 8. 2019,   10:26
  • Mozda su i Pupijevi a okriviti neduzne. Prvo provjeri pa onda okrivi

    28. 8. 2019,   11:47