Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbog nasilja na prosvjedu u Parizu vlada priprema mjere

None Foto: Philippe Wojazer/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Francuska vlada objavila je u nedjelju da je napravila pogreške u postupanju prema nasilnicima tijekom novih prosvjeda 'žutih prsluka' u središtu Pariza ovaj vikend

Francuski premijer Edouard Philippe rekao je da će u ponedjeljak predstaviti planove o tome kako zaustaviti nasilne prosvjednike, objavio je njegov ured, nakon novog nasilja koje je izbilo tijekom prosvjeda 'žutih prsluka' ovog vikenda.

Francuska vlada objavila je u nedjelju da je napravila pogreške u postupanju prema nasilnicima tijekom novih prosvjeda 'žutih prsluka' u središtu Pariza ovaj vikend.

Edouard Philippe rekao je u priopćenju da je bilo "disfunkcija" u sigurnosnom pristupu.

Prosvjednici su pljačkali dućane i restorane te palili vatre na Elizejskim poljima u subotu, te se sukobili s policijom.

Protesters react next to a burning barricade during a demonstration by the "yellow vests" movement in Paris KAOS U PARIZU 'Žuti prsluci' bacaju kamenje: Razbijali su dućane i restorane

Predsjednik Emmanuel Macron koji je bio na kratkom skijanju, vratio se odmah u subotu u Pariz na krizni sastanak s ministrima na kojem je odlučeno da se hitno moraju donijeti mjere kako se ta situacija ne bi ponovila.

"Izvlačeći pouke iz nedostataka koji su se dogodili, premijer će sutra predstaviti predsjedniku potrebne mjere kako bi se uskladio pristup sigurnosnih snaga, odnosno kako bi one mogle čvrsto djelovati u bilo kojem trenutku", kaže se u priopćenju iz premijerova ureda.

On se zahvalio sigurnosnim snagama, ali je dodao: "Analiza jučerašnjih događaja pokazala je nedostatke u provedbi što je onemogućilo da se nasilje zadrži pod kontrolom i spriječe akcije prosvjednika".

Ovo je bio 18. vikend zaredom u kojem su prosvjedovali 'žuti prsluci'.

Komentari (3)
  • Vidi vidi ni slovca o tome kako su Žuti prsluci provalili i napravili krš i lom u prostorijama masonske lože u francuskom gradiću Tarbesu .

    18. 3. 2019,   04:03
  • U Demokraciju bi trebali uvest kad narod se buni odmeh Invest smjenu presjednik

    18. 3. 2019,   06:26