Obavijesti

News

Komentari 123

Zbog neprofitnih medija: G. Rusak zove Hasanbegovića

Zbog neprofitnih medija: G. Rusak zove Hasanbegovića
2

Uvjerena sam da ministru neće biti problem doći na sjednicu. Mi ne možemo ukinuti ministrovu odluku, ali ćemo nakon rasprave donijeti stav - rekla je Rusak

VIDEO

Predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Gordana Rusak sazvala je sjednicu u idući ponedjeljak, a na nju će pozvati ministra kulture Zlatana Hasanbegovića. Razlog tome je što je novi ministar smijenio višečlano Stručno povjerenstvo za neprofitne medije koje djeluje pri Ministarstvu kulture, a Rusak kaže da je o tome doznala iz medija. 

- Uvijek se zalažem za dijalog, uvjerena sam da ministru neće biti problem doći na sjednicu i objasniti nam svoje motive. Mi naravno ne možemo ukinuti ministrovu odluku, ali ćemo nakon rasprave donijeti stav odbora - rekla je Rusak. 

Na pitanje znači li to da se protivi odluci ministra uzvratila je da "ima svoj stav, ali da on nije relevantan".

- Ovo je demokratska procedura i kroz nju ćemo doći do stava odbora - izjavila je Rusak koja kao nezavisna zastupnica djeluje unutar kluba HSLS-a i BUZ-a.. 

Potpredsjednica odbora Sabina Glasovac (SDP) potvrdila je da je išla inicijativa i prema Odboru za medije da se sazove sjednica.

- Prijedlog je da se pozove ministar Hasanbegović kako bi obrazložio odluku kojom je promptno smijenio povjerenstvo bez obrazloženja i evaluacije njihova rada na temelju koje bi to možda i mogao učiniti. Sve je to čudnije kad znamo da u listopadu 2016. ističe mandat povjerenstva i odbori su prava mjesta da progovorimo o toj temi - rekla je. 

Predsjednik odbora za informiranje, informatizaciju i medije Andrija Mikulić (HDZ) kazao je da poziv nije vidio, ali potvrdio je da je o tome razgovarao sa potpredsjednikom odbora Nenadom Stazićem (SDP) te je najavio da će se čuti još u ponedjeljak. 

Mikulić ne vidi razloga da saziva sjednicu, jer navodi, ministar je postupio temeljem zakonskih ovlasti. 

- Kako to da nitko nije dizao buku kad je smijenjen ravnatelj i članovi vijeća HRT-a, a sada se diže buka kada je ministar donio odluku na temelju zakona i nižih akata - rekao je. 

Stazić je kazao da ne namjerava rušiti autoritet predsjednika te je poručio da će "sjednica biti održana na ovaj ili onaj način". 

- Zatražit ću da na sjednicu dođe ministar i obrazloži zašto je smijenio povjerenstvo, odnosno da kaže zašto stručni ministar stručne Vlade ruši stručno povjerenstvo prije isteka mandata - izjavio je Stazić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.