Obavijesti

News

Komentari 80

Zbog ovog poteza dobio dvije godine i tri mjeseca zatvora

Zbog ovog poteza dobio dvije godine i tri mjeseca zatvora
7

Jaroslav Novotny (55) obrazloženje presude slušao je na rubu suza. I nema veze što nije bilo ozlijeđenih, čak niti materijalne štete, kazna za ovaj nepromišljen i glup potez bila je žestoka, nemilosrdna

VIDEO

Namjerno ugrožavanje sigurnosti sudionika u prometu. Kazna - dvije godine i tri mjeseca zatvora i četverogodišnja zabrana vožnje na njemačkim cestama.

Tako to rade u Njemačkoj.

Odluka je nepravomoćna, a češki vozač kamiona Jaroslav Novotny (55) obrazloženje presude slušao je na rubu suza. I nema veze što u njegovom suludom manevru nije bilo ozlijeđenih, čak nije bilo niti materijalne štete, kazna njemačkih pravosudnih organa za ovaj nepromišljen i glup potez bila je žestoka, nemilosrdna.

Incident je iz siječnja prošle godine na cesti iz Passaua prema njemačko-češkoj granici, na mjestu gdje se cesta od dvije trake iz lijeve sužava u jednu, desnu.

Znakom je zabranjena vožnja kamionima po toj lijevoj traci, ali Novotny je svejedno bio u njoj. Pretjecao je drugi kamion i umalo se frontalno sudario s autobusom.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:09

Poznat policiji

Prvotna kazna čak je bila okvalificirana kao pokušaj ubojstva, ali je to sud preinačio. 

Branitelj će u žalbi tražiti da se kazna zatvora zamjeni za uvjetnu kaznu.

- Moj klijent nije ovo planirao, bilo je to spontano - rekao je branitelj Bruno Fuchs, koji je najavio da će, ako sud potvrdi zatvorsku kaznu, tražiti da njegov klijent to odradi u Češkoj, što je mogućnost koju predviđaju i njemački zakoni.

Kazna je bila oštra i zbog ranijih prekršaja češkog vozača koji je ulovljen da vozi pod utjecajem alkohola, a skrivio je i jednu nesreću u kojoj je čovjek ozlijeđen.

Vězení pro řidiče kamionu

Dva roky a tři měsíce nepodmíněně!!! Takový verdikt dnes vynesl německý soud nad českým řidičem kamionu, který na začátku letošního roku riskantním předjížděním ohrozil v Bavorsku protijedoucí autobus. Českého šoféra tak za tento manévr poslali němečtí soudci bez pardónu do vězení...

Objavljuje Michal Janotka u Četvrtak, 12. prosinca 2019.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.