Obavijesti

News

Komentari 36

Zbog paljenja Novosti proširuje se istraga protiv Keleminca...

Zbog paljenja Novosti proširuje se istraga protiv Keleminca...
1

Keleminec tvrdi da je spaljivanje novina bilo poruka hrvatskoj vlasti da prekine financirati "Novosti" s 3,2 milijuna kuna godišnje jer to nisu novosti srpske manjine

VIDEO

Policija je u utorak izvijestila da će proširiti ranije započeto kriminalističko istraživanje protiv predsjednika A-HSP-a Dražena Keleminca nakon što je u utorak ispred prostorija Srpskog narodnog vijeća (SNV) u središtu Zagreba ponovno zapalio primjerke njihova tjednika "Novosti".

Keleminec je "Novosti" ispred sjedništa SNV-a zapalio i 2. rujna, rekavši da su pozivale na podmetanje požara u Hrvatskoj u jeku turističke sezone.

"Ističemo kako će policija proširiti ranije započeto kriminalističko istraživanje koje je u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom započela povodom istovjetnog događaja od 2. rujna 2017., kada je također Dražen Keleminec zapalio primjerak spomenutih novina.

S obzirom na postojanja osnove sumnje na iskazivanje mržnje i pozivanje na nasilje prema određenoj skupini, u konkretnom slučaju prema srpskoj nacionalnoj manjini, kriminalističko istraživanje poduzeto je s ciljem utvrđivanja postojanja obilježja kaznenog dijela iz čl. 325. KZ RH, Javno poticanje na nasilje i mržnju.

U tom kontekstu policija promatra i današnji i događaj od 2. rujna te će o svim prikupljenim obavijestima izvijestiti nadležno državno odvjetništvo", izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Na prosvjedu koji je u utorak okupio desetak članova A-HSP-a Keleminec je optužio "Novosti" da šire mržnju, a njihove naslovnice poput "Lijepa naša lijepo gori" i "Žarimo i palimo" nazvao je terorističkim činom. Kazao je i da je A-HSP podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv SNV-a zbog poticanja na rasnu i etničku netrpeljivost.

Keleminec tvrdi da je spaljivanje novina bilo poruka hrvatskoj vlasti da prekine financirati "Novosti" s 3,2 milijuna kuna godišnje jer to nisu novosti srpske manjine, nego "feralovaca" koji su uvijek bili protiv Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca