Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbog parkiranja: Turista napao mačetom i lakše ga ozlijedio

Muškarac s područja Labina je na mjesto gdje se inače parkira Nijemac postavio kamenje. Kada je Nijemac počeo micati kamenje, muškarac ga je napao

Muškarac (72) s područja Labina  je napao njemačkog turista mačetom i lakše ga ozlijedio. U Medulinskoj ulici u Rapcu 25. srpnja oko 21 sat muškarac (72) je na mjesto za parkiranje koje koristi Nijemac (81) postavio kamenje. Kad je Nijemac došao i počeo micati kamenje, muškarac (71) mu je prišao i, počeo vikati na turista i nasrnuo je na njega mačetom. 

- Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i prekršaja iz Zakona o oružju, protiv 72-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog, dok je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno izvješće u svezi možebitnog počinjenja kaznenog djela - izvijestila je PU istarska

Pijan prijetio sjekirom

Samo dan kasnije istarska policija provela je krim istraživanje nad muškarcem (55) kojeg sumnjiče da je u hodniku stambene zgrade u Varaždinskoj ulici u Puli, vikao i prijetio smrću 41-godišnjem susjedu, mašući mu sjekirom iznad glave. Osim što je prijetio 41-godišnjaku, 55-godišnjak je sjekirom udarao po zidu hodnika te je oštetio žbuku i prekidače. Budući da je 55-godišnjak bio pod vidnim utjecajem alkohola, priveden je u policijsku postaju do otrježnjenja, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 27. srpnja u jutarnjim satima, priveden je u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. 

- Protiv njega se podnosi kaznena prijava za prijetnju i oštećenje tuđe stvari te optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - rekli su u policiji.


Komentari (144)
  • vauuu istrijani totalno prolupali ove senzone

    28. 7. 2014,   19:42
  • mala zemlja za velike batine!

    28. 7. 2014,   21:26
  • opet neki aljeti azimi..?

    28. 7. 2014,   19:45