Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbog prebrze vože dobio čak deset tjedana zatvora

None Foto: 24sata 3

Muškarac je tek dobio posao u autokući i posudio Porsche. Snimljen je kako vozi brzinom od 277 km/h. U zatvoru će provesti deset tjedana

Tim Bradey (33), iz sjeverozapadnog Londona, postao je najbrži Britanac kojeg je ikada zabilježila kamera za mjerenje brzine. Bio je za volanom Porschea 911 Turbo, a vozio je čak 277 kilometara na sat, što je više od brzine slijetanja zrakoplova Boeing 737. Prometni policajac koji mu "pištoljem" izmjerio brzinu nije ga stigao zaustaviti pa je morao obavijestiti slijedećeg koji je stajao kilometar niže uz cestu. Kada su ga uhitili Brady je vikao: "O sranje, sad sam izgubio posao koji sam tek dobio". On se, naime, zaposlio u autokući kao dostavljač. Sudac David Morton odredio mu je deset tjedana zatvora te oduzimanje vozačke dozvole na tri godine. Uz sve to još mora platiti i 5280 kuna sudskih troškova.
 - Vaša vožnja je bezobzirna i opasna po nevine ljude - objasnio je svoju presudu sudac Morton. Do ovog rekordera najbrži Britanac bio je Jason McAllister koji se BMW-om M3 provezao kroz Aberdeen 251 kilometar na sat.

Komentari (1)
  • Tako treba, a ne ko kod nas. Sve manijake koji divljaju na cesti treba strpati u zatvor pa neće biti Žužića i njemu sličnih!

    2. 10. 2007,   12:01