Obavijesti

News

Komentari 37

'Zbog različitih vrsta obitelji smo doživjeli demografski pad'

'Zbog različitih vrsta obitelji smo doživjeli demografski pad'
1

Liberalna demokracija nije uspjela zaustaviti imigraciju, zaštititi kršćansku kulturu niti ojačati tradicionalnu obitelj koju čini jedan muškarac i jedna žena, rekao je Orban

VIDEO

 Mađarska vlada donijet će mjere da zaustavi i preokrene demografski pad do 2030., rekao je premijer Viktor Orban u petak koji je okrivio liberalnu demokraciju za potkopavanje tradicionalnih obitelji. 

Orban je kazao da su ključna pitanja hoće li se mađarski narod očuvati "biološki i brojčano" te što bi vlada trebala učiniti da zaustavi demografski pad. Dodao je da će vlada donijeti "ozbiljni akcijski plan" za očuvanje obitelji no detalje nije objasnio.

Liberalna demokracija nije uspjela zaustaviti imigraciju, zaštititi kršćansku kulturu niti ojačati tradicionalnu obitelj koju čini jedan muškarac i jedna žena, rekao je Orban.

"Postoji mnogo vrsta obitelji, mnogo načina života i (liberalna demokracija) kaže da se ne treba praviti razliku između njih ... želi osigurati jednak tretman pred zakonom ... i to je razlog, to je jedan od razloga zbog kojeg smo sada doživjeli demografski pad", rekao je Orban za državni radio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Evo, ovako se podiže natalitet: Bez srama ih 'tjerali' na seks...
Evo, ovako se podiže natalitet: Bez srama ih 'tjerali' na seks...

Statistički podaci pokazuju da je mađarska populacija u padu već desetljećima. Otkad je Orban izabran  2010., u daljnjem je padu, te je pala na 9.771 milijun u siječnju 2018. prema 10.014 milijuna, koliko je brojala 2010. godine.

On je istaknuo da umjesto toga razdoblje do 2030.  u Mađarskoj i Europi treba biti određeno moderniziranim konceptom kršćanske demokracije.

"Kršćanska demokracija štiti nas od migracije, brani naše granice, podupire model tradicionalne obitelji od jednog muškarca i jedne žene, zaštitu naše kršćanske kulture smatra prirodnom stvari", rekao je.

Orban na vlast je došao 2010. i neprekidno pojačava kontrolu medija, postavlja saveznike na odgovorna mjesta u nekoć neovisnim ustanovama, a kampanju mu se temeljila na žestokom neprijateljstvu prema imigraciji.

Njegova ga je politika dovela u sukob s Europskom unijom, no u travnju je ponovno, po treći put, izabran.

Glasni protivnik dolaska imigranata u Europu, posebice muslimanskih izbjeglica s Bliskog istoka i iz Afrike, vodio je kampanju uz jaku potporu medija kojima dominira njegova stranka. Stranka Fidesz sada ima 133 od ukupno 199 mjesta u parlamentu.

Orban je ponovio da će njegova vlada sljedeći tjedan podnijeti zakonski prijedlog u parlamentu kojim bi se nametnule kazne nevladinim skupinama optuženim za pomoć i financiranje ilegalne imigracije.

"Moramo sankcionirati one ... koji provode takve aktivnosti", rekao je Orban na državnom radiju.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS