Obavijesti

News

Komentari 14

Zbog skeča za Youtube dojavio da je bomba u centru Zagreba

Zbog skeča za Youtube dojavio da je bomba u centru Zagreba
7

Žao mi je, nisam imao namjeru nikoga povrijediti, rekao je tužiteljici Jurica M. (21) iz Zagreba. Zbog njegove dojave policija je 29. srpnja evakuirala Importanne centar i sat vremena tražila bombu

VIDEO

U Importanne centru Zagreb postavljena je bomba, spasite što više ljudi možete, ovo je anonimna dojava, rekao je 29. srpnja ove godine u 13.48 sati Jurica M. (21) dežurnom policajcu kojemu je Centar 112 prespojio poziv. To mu nije bilo dovoljno pa je u 14.37 sati ponovno zvao 112 i tražio vatrogasce.

- Dobar dan, dogodit će se velika eksplozija u Importanne centru u centru grada na Glavnom kolodvoru, spasite što više ljudi, ne mogu vam ništa više reći - dramatično je govorio dežurnom vatrogascu. On ga je pitao za još detalja pa je Jurica dodao: "Dogodit će se eksplozija, ne mogu vam ništa više reći, za šesnaest minuta će se aktivirati četiri C4 bombe".

- Policija je već tamo, požurite molim Vas, ne mogu ništa više reći - dodao je mladić.

Odmah nakon dojave u Importanne centar sjatio se velik broj policajaca. Evakuirali su trgovački centar te krenuli s protueksplozijskim pregledom. 

Budući da je znao da ništa od toga nije istina i da nikakve bombe nema u Importanneu policija ga je kazneno prijavila zbog dva kaznena djela lažne uzbune. Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu protiv njega je podiglo optužnicu kojom traže da ga sud osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i četiri mjeseca. 

Jurici, koji je po zanimanju trgovački komercijalist i medicinski tehničar te je zaposlen u trgovačkom društvu u Importanne centru, već je ranije osuđivan te je izdržavao kaznu u Turopolju.

U svojoj obrani Jurica je priznao krivnju za oba djela, no branio se da su on, njegov menadžer i prijateljica, koje nije želio imenovati, zapravo htjeli snimiti skeč za njegov Youtube kanal.

- Žao mi je. Nisam imao namjeru nikoga povrijediti. Uplašili smo se i otišli prije dolaska većeg broja policajaca. Snimili smo početak poziva, no audio snimku nismo dalje proslijedili - pokušao se pravdati Jurica. Evakuacija Importanne centra tog je dana trajala od 14.48 do 15.10 sati, a protueksplozijski pregled trajao je od 15.10 do 16.10 sati.

Već sljedećeg dana policajci su pokucali Jurici na vrata te mu oduzeli mobitel kojim se koristio. U njemu su pronašli dvije sim kartice. jedna je glasila na neregistriranog korisnika te je imala pozivni broj s kojega je oba puta zvan Centar 112.
Optužnicu tek treba potvrditi Općinski kazneni sud u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"