Obavijesti

News

Komentari 16

'Zbog slučaja Radeljić treba se sazvati Odbor za sigurnost...'

'Zbog slučaja Radeljić treba se sazvati Odbor  za sigurnost...'
1

Komentirajući najavu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da će njegov saborski klub dobiti i trinaestog zastupnika, Bernardić je kazao da "Bandićevo kupovanje zastupnika drži Plenkovićevu poziciju"

VIDEO

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u ponedjeljak da je Plenković, kao i Ivo Sanader, izdao Inu i njezine radnike.

Na pitanje treba li sazvati sastanak Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zbog razrješenja savjetnika predsjednice Republike Mate Radeljića, Bernardić je novinarima na Cvjetnom trgu odgovorio kako je to "apsolutno nužno".

Kao što očekujemo da se svaka afera u Hrvatskoj rasvijetli, kaže Bernardić, tako očekujemo rasvjetljavanje i ove afere, Stoga je pozvao DORH na postupanje.

- Ako je istina da su Plenković i Grabar-Kitarović ovo napravili zajedno, da bi ona zauzvrat od HDZ-a dobila podršku na izborima za predsjednicu Republike, onda je to zloporaba položaja i ovlasti i kršenje Ustava, rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Komentirajući najavu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da će njegov saborski klub dobiti i trinaestog zastupnika, Bernardić je kazao da "Bandićevo kupovanje zastupnika drži Plenkovićevu poziciju".

Dodao je kako je to najbolje komentirao HDZ-ov koalicijski partner Ivan Vrdoljak koji je je javno pozvao DORH na djelovanje.

Ne očekuje nove prelaske SDP-ovih zastupnika Bandiću

Upitan očekuje li još prelazaka iz SDP-ova u Bandićev klub zastupnika, Bernardić je rekao kako to ne očekuje od zastupnika koji su na tragu SDP-ovih vrijednosti i na strani birača koji su im dali povjerenje.

- A što se tiče izdajica i slugu HDZ-a, to nikad ne znate, rekao je i poručio kako taj "trgovački koruptivni model", koji održava Plenkovića na vlasti, neće još dugo trajati.

Bernardić je na pitanje o stanju u Ini podsjetio da  je Plenković na Badnjak prije dvije godine obećao vraćanje Ine u hrvatske ruke.

- Plenković je, baš kao i Sanader, izdao Inu i njene radnike, ustvrdio je Bernardić.

Kaže kako ne želi vjerovati da je "sastanak Plenkovića i mađarskog premijera Orbana rezultirao povlačenjem mađarske tužbe zato što zauzvrat slijedi gašenje rafinerije Ine i povlačenje optužnog prijedloga protiv Hernandija". 

Plenkovićeva Vlada ostat će upamćena kao Vlada koja je otjerala radnike Uljanika i 3. maja, te sisačke rafinerije na cestu, rekao je Bernardić i još jednom uputio podršku radnicima sisačke rafinerije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke