Obavijesti

News

Komentari 6

Zbog sukoba dviju sindikalnih frakcija intervenirala i policija

Zbog sukoba dviju sindikalnih frakcija intervenirala i policija
1

Do sukoba je došlo jer dvije frakcije u sindikatu, koje predvode Željko Vidaković i Jasmina Nikolić, jedna drugoj osporavaju legitimitet i pravo zastupanja članova oko čega se vodi i sudski spor

VIDEO

Zbog sukoba koji je u srijedu ujutro izbio u prostorima Republičkog sindikata radnika Hrvatske u Ciottinoj ulici u Rijeci između dviju frakcija sindikata, policija je na obavijesni razgovor privela dvojicu članova sindikata Željka Vidakovića i Ivana Majdaka, koji su nakon razgovora pušteni, kratko su kazali iz PU primorsko goranske.

Radi se o predsjedniku tj. potpredsjedniku sindikata čije funkcije već duže vrijeme osporava druga frakcija na čelu s Jasminom Nikolić.

Do sukoba je došlo jer dvije frakcije u sindikatu, koje predvode Željko Vidaković i Jasmina Nikolić, jedna drugoj osporavaju legitimitet i pravo zastupanja članova oko čega se vodi i sudski spor, a danas su predstavnici Vidakovićeve frakcije ušli u prostor sindikata u Rijeci gdje su inače stalno zaposlena četiri djelatnika.

Nakon toga obje su strane pozvale zaštitare i policiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zbog nesuglasica koje traje već duže vrijeme u lipnju prošle godine sazvali smo sjednicu središnjeg odbora na kojoj smo iz više razloga tražili smjenu Vidakovića i Majdaka. Neki od tih razloga su njihovo neovlašteno korištenje vozila i finacija u privatne svrhe, neovlaštenog potpisivanja ugovora, neisplaćivanje plaća, šikaniranje određenih ljudi, srozavanje prava radnika, neovlašteno opozivanje određenih službenika... Isti se na toj sjednici, gdje su imali priliku izjasniti se, nisu pojavili. Zbog svega se na općinskom sudu vodi i sudki spor, a o svemu je upoznato i Ministarstvo, koje se ne želi očitovati dok se ne riješi sudski spor. U međuvremenu nastavljaju se neugodnosti kao što je bila i ova danas, kada su gore navedeni, sa nekoliko svojih novih, neimenovanih suradnika neovlašteno upali tj. fizički provalili u naše tajništvo u Rijeci, u namjeri zastrašivanja naših djelatnika te, vjerujem i pokušaja otuđivanja financijske dokumentacije zbog koje su prijavljivani. Žele preuzeti sjedište i sindikalne prostore iako su trenutno ovlaštene osobe za zastupanje u jednakoj mjeri kao i ja i bez odluke ovlaštenog tijela ne ogu raditi ništa. Mi već neko vrijeme imamo novoizabrano vodstvo i predat je zahtjev za izmjenom - objasnila je glavna tajnica RSRH Jasmina Nikolić.

Dodala je kako sve to narušava sliku sindikata koja se ovakvim ispadima blati i svakako nije lijepa te su zbog svega sudu i Ministarstvu poslane požurnice u nadi bržeg rješavanja spora.

Inače, sindikat sa sjedištem u Zagrebu ima četiri zaposlenika te još četvero u Rijeci, a ukupno broji oko 7000 članova od kojih su najbrojniji zapslenici Hrvatske pošte, Hrvatskog telekoma te nekoliko banaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu