Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbog ubojstva policajaca u Sarajevu dvojica u pritvoru

None Foto: Screenshot/ 4

Policija je u Rogatici pronašla u automobil Range Rover, koji se spominjao u ranijim medijskim izvještajima da su ga koristile osobe koje su likvidirale dvojicu policajaca u Sarajevu

Policija u Bosni i Hercegovini uhitila je tijekom noći s ponedjeljka na utorak tri osobe koje se dovode u svezu s ubojstvom dvojice policajaca u središtu Sarajeva, a dvojica su nakon ispitivanja zadržana u pritvoru, objavili su u utorak službeni izvori.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pripadnici državne policijske agencije (SIPA) su tijekom noći na području Rogatice u istočnoj Bosni uhitili tri osobe koje se dovode u svezu s automafijom, naveli su iz SIPA-e. Nakon ispitivanja predani su u nadležnost ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo te su dvije osobe zadržane na daljem ispitivanju.

Policajci PU Istočno Sarajevo su u ponedjeljak na temelju operativnih informacija Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, dobili informaciju da se na području Sokoca (BiH) kreće vozilo marke Range Rover te da postoji sumnja da se radi o ukradenom vozilu. Nedugo iza toga Range Rover je zaustavljen na području Gluhovina, općina Rogatica, i u njemu su bila tri muškarca S. D. (30) iz Istočne Ilidže, R. B. (51) iz Sokoca i Z. J. (54) iz Rogatice. 

VIŠE UHIĆENIH U SARAJEVU Dva policajca izrešetana dok su sprječavali krađu automobila...

Policija je u Rogatici pronašla u automobil Range Rover, koji se spominjao u ranijim medijskim izvještajima da su ga koristile osobe koje su likvidirale dvojicu policajaca u Sarajevu iz vatrenog oružja. SIPA provodi vještačenje toga vozila.

Mediji navode kako su se uhićenja u Rogatici u istočnoj Bosni dogodila nakon nakon dužeg praćenja sumnjivih osoba. Novinska agencija Republike Srpske objavila je kako je jedna od uhićenih osoba od ranije poznata policiji jer je bila uhićivana u okviru akcije "Volan", najveće dosadašnje istrage u BiH u borbi protiv automafije.

IZREŠETALI IH U AUTU Priveli 13 ljudi, ali još nemaju ubojice policajaca iz Sarajeva

Tijekom istrage ubojstva dvojice pripadnika MUP-a Županije Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića privedeno je i saslušano više od 80 osoba te pretreseno 12 lokacija. Jednomjesečni pritvor je određen tek 33-godišnjem Srećku Trifkoviću s Pala koji se dovodi u vezu s ubojstvom policajaca.

Policajci Šehović i Vujinović stradali su 26. listopada u ranim jutarnjim satima kada su na njih u sarajevskom naselju Alipašino Polje pucali članovi automafije.

Komentiraj, znaš da želiš!