Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbog virusa Zapadnog Nila: 'Moja Ana se bori za život...'

None Foto: Foto:ZlatkoVrzan

Liječnici su rekli da nemaju lijeka. Rekao sam im neka mi kažu od čega će joj biti bolje pa da to nabavim. Neka mi kažu kakve lijekove treba, rekao je Janko Fanjak iz Domašinca

Spavalo joj se, samo je povraćala pa sam je potom odveo na hitnu u Čakovec. Rekao sam: ‘Ana, idemo!’ Ona se nije dala, rekla mi je da joj nije ništa. Samo je ležala i spavala. Bila je u Čakovcu u bolnici do subote 1. rujna. Potom su je vozili u Zagreb i ja sam sam otišao s njom. Na hitnom prijamu u Čakovcu rekli su nam da je riječ o nekakvom virusu, ali nisu znali o kojem sve dok nisu došli u Zagreb, ispričao je za Međimurske novine Janko Fanjak iz Domašinca, suprug Ane Fanjak (70) oboljele od virusa Zapadnog Nila.

SVE VIŠE ZARAŽENIH Zbog virusa Zapadnog Nila testirat će krv darivatelja

Janko se u lipnju vratio iz Njemačke, a 10. rujna morao je otići nazad kako bi potpisao dokumente za zasluženu mirovinu. No to se nije dogodilo jer se supruga Ana nalazi u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu gdje se bori za život. 

SIMPTOMI KAO KOD GRIPE Širi se virus Zapadnog Nila: U Sl. Brodu zaraženo dvoje ljudi

- Supruga je u jako lošem stanju. Na aparatima je. Imao sam dojam da je osjetila da sam joj bio u posjetu, ali ne može govoriti. Liječnici su rekli da nemaju lijeka. Rekao sam im neka mi kažu od čega će joj biti bolje pa da to nabavim. Neka mi kažu kakve lijekove treba. Nisu ništa rekli. Ništa. Kažu da nema tih lijekova. Ne znamo što će iz svega ispasti. U bolnici su nam kazali neka se nadamo najboljemu - kaže Janko.

U HRVATSKOJ 39 ZARAŽENIH Širi se virus Zapadnog Nila: Četvero ljudi bori se za život

Kasnije mu se telefonom javila liječnica koja je rekla da zdravstveno stanje njegove žene, na sreću, ide prema boljemu, no jako sporo i da će oporavak biti dug. Dodaje kako se nedaleko njihove kuće nalazi napušteni bunar u kojem komarci imaju gnijezdo 

Komentari (36)
  • Zato se trebaju zaprašivati komarci i to iz zraka.

    17. 9. 2018,   22:10
  • Moja susjeda je jedva prezivjela od tog virusa, i sad ima posljedice

    17. 9. 2018,   21:39
  • Za vrijeme one mračne Juge komarci su se redovito zaprašivali avionima . Sad to više nije potrebno?

    18. 9. 2018,   02:03