Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbog zida ka Meksiku: Trump proglašava izvanredno stanje

None Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Iznos od 5,7 milijardi dolara, koliko je potrebno za gradnju zida, Kongres mu  krajem prošle godine nije htio odobriti, što je rezultiralo blokadom rada javne uprave

Američki predsjednik Donald Trump službeno je objavio da će proglasiti izvanredno stanje u SAD-u kako bi zaobišao proces odlučivanja u Kongresu koji, prema Ustavu, raspoređuje sredstva iz proračuna. Trump se nada da će sada uspjeti doći do novca za gradnju zida na granici s Meksikom. 

- Suočit ćemo se sa sigurnosnom krizom na našoj južnoj granici. Jednostavno, želimo zaustaviti kriminalce i bande, želimo ih spriječiti da uđu u našu zemlju. Svi znaju da su zidovi učinkoviti, rekao je Trump.

Iznos od 5,7 milijardi dolara, koliko je potrebno za gradnju zida, Kongres mu  krajem prošle godine nije htio odobriti, što je rezultiralo blokadom rada javne uprave.  

A SVE ZBOG JEDNOG ZIDA... Trump će proglasiti izvanredno stanje: Evo što to točno znači

Izvanredno stanje - ako ga ne blokiraju sudovi ili Kongres - omogućilo bi Trumpu pristup sredstvima koja su zastupnici namijenili za druge potrebe.

Trump je najavio i da će u sljedeća 24 sata imati objavu o Siriji.

- Imamo puno izvanrednih objava oko Sirije, i našeg uspjeha u iskorjenjivanju kalifata, poručio je. .

Komentari (87)
  • Trump je car, dokaz je to kako mediji napadaju dok Obamu koji je možda jedan od gorih predsjednika, su dizali u nebesa.

    15. 2. 2019,   17:41
  • Sasvim je ispravno da gosp. Trump želi zaštititi USA i njene stanovnike jer ako ne 100 miliona bi molo doći u USA a što će onda raditi pravi Amerikanci.. Previše je previše..

    15. 2. 2019,   20:59
  • Tih 5,6 milijardi pokriva jednu godinu gradnje zida, ne cijeli zid, 24sata je fejk njuz

    15. 2. 2019,   18:42