Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbogom politici: Martina Dalić karijeru će nastaviti u MMF-u

None Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Martina Dalić bi se u Međunarodnom monetarnom fondu trebala baviti fiskalnom politikom, tj. reformama vezanim uz javne financije, što je njezin glavni interes

Martina Dalić svoju će karijeru nastaviti u Međunarodnom monetarnom fondu. Podsjetimo, Martina Dalić, bivša ministrica financija, prije nekoliko mjeseci dala je ostavku na mjesto zastupnice u Saboru. Dalić je u Saboru prvo bila predstavnica HDZ-a, a zatim je lani izašla iz stranke i ostala u Saboru kao nezavisna zastupnica.

Još kad je dala ostavku na mjesto u Saboru kazala je da će karijeru nastaviti u privatnom sektoru.

- To je logičan nastavak nakon što sam istupila iz HDZ-a. I ranije sam rekla da se ne namjeravam baviti politikom. Neću sudjelovati na listama i neću se baviti politikom - kazala je Dalić kada je odlazila iz Sabora.

Martina Dalić bi se u MMF-u trebala baviti fiskalnom politikom, odnosno reformama vezanim uz javne financije, što je i glavno područje njenog interesa, piše tportal.

Njen angažman u MMF-u bit će vezan uz zemlje regije koje se nalaze u procesu pristupanja Europskoj uniji. Stoga će, nakon inicijalnog boravka u Washingtonu, najveći dio vremena provoditi u Beogradu.

Komentari (77)
  • Tko je sposoban on ne mora ostati ili biti u politici, nesposobni se drze politike "ko pijan plota", sada je razlika izmedu Dalicke i Josipovica ili njegovog kompanjona Cacica najbolje prikazana.

    1. 9. 2015,   18:19
  • e sad će urgirat da u Hrv dođe Mmf pa će isisati ovo malo što nam je ostalo

    1. 9. 2015,   18:22
  • Odeee u krovnu lopovsku organizaciju.

    1. 9. 2015,   18:09