Obavijesti

News

Komentari 9

Zbrinjavanje romskih obitelji: Odbili prijedlog o Petruševcu

Zbrinjavanje romskih obitelji: Odbili prijedlog o Petruševcu
1

U obrazloženju su naveli kako su te nekretnine još prije 15 godina kupljene od Grada Zagreba za izgradnju Tehnološkog parka, odnosno jednu vrstu poduzetničkog inkubatora

VIDEO

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine za sjednici u ponedjeljak većinom glasova (16 'za', 24 'protiv' i tri 'suzdržana') odbili su prijedlog Kluba gradskih zastupnika SDP-a i Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez da se gradonačelnik Milan Bandić očituje o namjeri zbrinjavanja socijalno ugroženih romskih obitelji u stambeno-poslovnom objektu u Novom Petruševcu budući da su te nekretnine neprimjerene za stambeno zbrinjavanje.

Klub SDP-a i Naprijed Hrvatska! su Prijedlog zaključka o upravljanju stambeno-poslovnim objektom na adresi Novi Petruševec 6 i 8 na skupštinsku sjednicu uputili "radi transparentnosti upravljanja imovinom Grada, a kako bi se zastupnici informirali o stanju tih nekretnina, vlasničkom statusu te o budućoj namjeni korištenja, s obzirom na proteste velikog broja građana".

U obrazloženju su naveli kako su te nekretnine još prije 15 godina kupljene od Grada Zagreba za izgradnju Tehnološkog parka, odnosno jednu vrstu poduzetničkog inkubatora te da nikada nisu privedene prvobitnoj svrsi i godinama su propadale.

Također, ističu i kako je Gradski ured za imovinsko-pravne poslove dopisom u veljači obavijestio Vijeće Gradske četvrti Peščenica - Žitnjak da je Grad  za poslovni objekt Novi Petruševec 6 sa Hrvatskim prirodoslovnim muzejom sklopio Ugovor o korištenju prostora o potrebi čuvanja cjelokupne muzejske građe, ali da u taj prostor do danas ta građa nije smještena. Gradski ured u dopisu je također naveo da se u stambeno - poslovnom objektu Novi Petruševec 8 izvode radovi s ciljem stavljanja u funkciju kao stambeno - poslovnog objekta koji će se  dati u najam i zakup. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Klub SDP-a i Naprijed Hrvatska! u obrazloženju prijedloga su naveli i kako su građani Mjesnog odbora Petruševec u peticiji skupili 1.725 potpisa kojom traže da se te nekretnine privedu prvobitnoj svrsi, prigovaraju kvaliteti radova na njihovoj adaptaciji i smatraju da nisu pogodne za stanovanje socijalno ugroženih građana.

Brumnić: Neprimjereni prostori s grijanjem na struju                  

U raspravi je predsjednik Kluba gradskih zastupnika SDP-a i Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez Zvane Brumnić naveo je kako objekti u Petruševcu nisu primjereni za stanovanje te među ostalim problematizirao pitanje grijanja tog prostora koje je predviđeno na struju.

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a Anka Mrak Taritaš poručila je kako će podržati tu inicijativu jer misle da je to "jedino suvislo i jedino pristojno što treba napraviti da bi zapravo znali što se na jednoj lokaciji u gradu Zagreba dešava". 

Pavičić Vukičević: Svaki se objekt može preurediti

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević kazala je kako bi voljela da gradski zastupnici o svim lokacijama pokazuju takvu skrb kao o Petruševcu, primjerice Jelkovcu ili Podbrežju. "Ali vas to ne zanima", ustvrdila je.

Smatra da se svaki objekt može preurediti i prenamijeniti pa tako i objekt u Petruševcu o čemu će, poručila je, Gradska uprava pravovremeno izvijestiti gradske zastupnike.

Kada je riječ o tehnološkom parku, podsjetila je na tehnološki park na Zagrebačkom velesajmu gdje je otvoreno 350 radnih mjesta te gdje se uskoro planira još 350 mjesta.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag