Obavijesti

Promo sadržaj

Zdrav izbor za očuvanje i jačanje imuniteta djece

Zdrav izbor za očuvanje i jačanje imuniteta djece
2

Kolektiv vrtića, škola i igraonica, manji boravak na otvorenom i „zimska“ prehrana oskudnija svježim namirnicama, dobitna je kombinacija za učestaliju pojavu i razvoj kapljičnih virusnih i drugih infekcija koje se izrazito brzo šire

Imunosni sustav djeteta sazrijeva u trećoj godini života i zato su djeca vrtićke dobi podložnija češćim prehladama i obolijevanjima .Ono što razlikuje dijete podložno učestalim infekcijama od djeteta koje ne obolijeva često jest oslabljeni imunološki sustav . 
Zdrav imunološki sustav osnovni je preduvjet dobrog zdravlja. Imunološki je sustav zadužen za detekciju neprijateljskih mikroorganizama,stvara posebne tvari – antitijela i stanice imunološke zaštite koje pomažu u obrani protiv uzročnika bolesti. 
Ako se razboli, djetetu je potrebno olakšati bolest i spriječiti moguće daljnje komplikacije do kojih dolazi ako se ono ne liječi pravodobno i na odgovarajući način.Preporuka je kod virusnih infekcija  izbjegavati  antibiotike i dati organizmu priliku da se sam izbori.U svrhu očuvanja i jačanja imunološkog sustava preporuka je u svakodnevnu prehranu uvrstiti dodatke prehrani koji sadrže vitamine i minerale, te pčelinje proizvode.

„Zvijezde“ imuniteta 

Pčelinji proizvodi su riznica „ljekovitih“ tvari iz prirode,od pamtivijeka se koriste i doprinose očuvanju zdravlja čovjeka. Neprestano se proširuju spoznaje o biološkoj aktivnosti sastavnica iz pčelinjih proizvoda, otkrivaju se nova djelovanja i potvrđuju tradicionalna znanja o njihovoj ljekovitosti. Možemo reći da su med, propolis, pelud, matična mliječ i proizvodi na njihovoj bazi zvijezde imuniteta.

Med je dobar prirodni imunostimulator. Propolis, cvjetni prah i matična mliječ sadržavaju pregršt vitamina, minerala, aminokiselina i flavonoida koji djeluju stimulativno na organizam. Ako dijete nije alergično na pčelinje proizvode, preventivno konzumiranje značajno će ojačati imunološki sustav. 

Uz pčelinje proizvode vitamin C,vitamin D, vitamini B kompleksa i mineral cink su  na vrhu  popisa kada je riječ o jačanju imuniteta. Oba doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava te smanjenju učestalosti akutnih respiratornih infekcija.

Prigodom izbora dodataka prehrani za djecu važno je prepoznati kvalitetu. Prednost dajemo proizvodima od prirodnih sastojaka koji ne sadrže umjetne boje, umjetne okuse, konzervanse i druge aditive. Djeci ne bi trebalo davati dodatke prehrani namijenjene odraslima, već proizvode koji su po dozama i obliku prilagođeni djeci. Zbog jednostavnosti primjene  i bolje apsorpcije na prvom mjestu su  tekući oblici.


Farmakol Imunalpip plus, sirup


Mednopropolisni sirup svojim sastavom prilagođen je za primjenu kod djece već od 1. godine života. Namijenjen je jačanju imunološkog sustava i povećanju snage i vitalnosti organizma, preventivno i kod akutnih stanja virusnih i bakterijskih infekcija, prehlada i alergija. Uz med i propolis, u svom sastavu sadrži matičnu mliječ, prirodni sok aronije, te vitamin C i cink koji doprinose jačanju oslabljenog imunološkog sustava uslijed bolesti, stresa te povećanih fizičkih i psihičkih napora.
Sirup ne sadrži  konzervanse, umjetna bojila  i alkohol.

Farmakol Ampule matične mliječi 500mg sa vitaminom D i vitaminima B kompleksa

Ampule su farmaceutski oblik prilagođen za primjenu kod djece, ne sadrže konzervans, umjetna bojila i alkohol.
Sadrže svježu matičnu mliječ ,vitamin C iz prirodnog izvora (acerole), te vitam D i vitamine B kompleksa koji doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije, smanjenju umora i iscrpljenosti. 
Matična mliječ je moćna, sadrži razne aminokiseline, hranjive tvari, vitamine, minerale, enzime i mnoge druge tvari zbog kojih je naše tijelo zdravo i u formi,  konzumiranje će spriječiti razvoj raznih bolesti, ali i povećati ukupnu razinu energije u tijelu, izdržljivost i snagu. Kao prirodni biostimulator i antioksidans regenerira stanice, potiče stanični metabolizam, održava vitalnost organizma.
Matična mliječ se najčešće koristi kod pada imuniteta, kronične iscrpljenosti organizma, kod povećane psihičke i fizičke aktivnosti,  te pojačanog stresa.
Ampule se preporučuju djeci od 3. godine života.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu