Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zdravka Mamića u BiH ispitali u tajnosti o aferi SMS i Vargi

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zdravko Mamića ispitan je putem međunarodne pravne pomoći u Županijskom državnom tužiteljstvu u Mostaru kao svjedok. O sadržaju vam ne mogu govoriti, kazao je odvjetnik Zdravka Mamića, javlja RTL

Osuđeni nogometni moćnik Zdravko Mamić ispitan je u Bosni i Hercegovini o slučaju SMS, doznaje RTL. Time je ujedno dovršeno ispitivanje svjedoka u slučaju bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge pritvorenog zbog lažiranja SMS prepiske dužnosnika. Za osam dana znat će se i hoće li Varga i Blaž Curić na slobodu. 

U tajnosti i bez odvjetnika Zdravko Mamić ispitan je 1. veljače u Bosni i Hercegovini.  

PRAVOSUĐE U 2018. Lažni SMS-ovi, Mamićev bijeg, presude, ali i smjene savjetnika

- Zdravko Mamića ispitan je putem međunarodne pravne pomoći u Županijskom državnom tužiteljstvu u Mostaru kao svjedok. O sadržaju vam ne mogu govoriti - kazao je odvjetnik Zdravka Mamića, Zdravko Rajić. O odnosu s Vargom Mamić je novinarima već javno govorio. Između ostalog i da ga je upoznao u Osijeku kad mu je ponudio pomoć oko rješenja problema svastike na Poljudu.

- Onda mi je on rekao: Ali ja imam za tebe nešto važnije. Što imaš za mene važnije? Kaže, kako se radi pritisak na suce i kako se tebi montira suđenje. Daj mi to, zašto ne. Varga je ubrzo počeo tražiti pomoć. Rekao je da ima troje djece, da mu je kuća pod ovrhom, da mu treba novac i da je bolestan - pojasnio je Zdravko Mamić u prosincu prošle godine.  

Svoja saznanja tužiteljima je dao i Ivica Todorić, piše RTL. Lažne SMS poruke premijera Plenkovića i Martine Dalić dobio je, tvrdio je, poštom. Predao ih je odvjetnicima, a oni DORH-u. Danas o tome, poručuje, ne želi pred kamerama. Sve je, dodaje, napisao na blogu krajem siječnja.  

- Istu sam po anonimnom primitku arhivirao i tek kada sam uvidio neopisivi kriminal, u tada javno objavljenim mailovima, sam posumnjao. Kada su bili spremni napraviti sve ono, možda su i SMS-ovi istiniti. Tek tada sam predao dokumentaciju - pojasnio je Ivica Todorić. 
 

Komentari (36)
  • Ja mislim da je on ispitao njih!

    10. 2. 2019,   19:11
  • Paraobavjestajno podzemlje podzemlje opet djeluje,Jaka tajnost,kad i 24 Sata to zna,sutra Jelinic objavljuje u Nacionalu autenticne slike.

    10. 2. 2019,   19:21
  • Zar vam nije palo u oči tijesna veza i velika pozornost koju je 24sata poklanjao Todriću, svaki njegov mig su publicirali, čak je i Pandžić osobno pravio reportažu iz Londona. Osobno mislim da je ovdje velika grupa "poslovnih" ljudi od glavnih urednika pa do potrčkala bila angažirana kako bi se Todorića predstavilo kao žrtvu.

    10. 2. 2019,   19:43