Obavijesti

News

Komentari 67

Zdravstveno stanje Jovanke Broz (89) se naglo pogoršalo

Zdravstveno stanje Jovanke Broz (89) se naglo pogoršalo
1

Jovanka Broz je, podsjetimo, primljena 23. kolovoza ove godine u bolnicu. Liječnici su utvrdili da ima rak kože, a neki izvori tvrde da su pronašli i tumor na plućima

VIDEO

Stanje Jovanke Broz se naglo pogoršalo, javlja u četvrtak srpski Blic. Priključena je na aparate za disanje. Jovanka je, podsjetimo, primljena 23. kolovoza u bolnicu. Liječnici su utvrdili da ima rak kože za koji pretpostavljaju da je potekao s jednog madeža. 

Rak se proširio, a Jovanka je u beogradsku bolnicu došla u vrlo lošem i zapuštenom stanju. Udovica Josipa Broza Tita se oporavljala, no stanje joj je i dalje bilo takvo da je nisu mogli pustiti na kućnu njegu. 

Na pitanje zašto nikada nije nikome rekla da ima zdravstvenih problema, Jovanka je rekla kako nije htjela nikoga opterećivati.

Jokanović: Situacija je jako ozbiljna

Beogradski pisac i intelektualac Žarko Jokanović, kojem je Jovanka Broz (89) otkrila mnoge tajne zajedničkog života s doživotnim predsjednikom Jugoslavije Josipom Brozom Titom, potvrdio je u razgovoru za agenciju Anadolija da je situacija sa zdravstvenim stanjem Titove udovice jako ozbiljna.

U četvrtak popodne potvrđeno je da se stanje Jovanke Broz naglo pogoršalo i da je došlo do respiratornog pogoršanja. Brozovu je u četvrtak posjetio i zamjenik premijera Srbije i ministar Rasim Ljajić koji se posljednjih godina, među rijetkima, brinuo o njoj.

- Situacija je jako ozbiljna. Došlo je do komplikacija, ali ja ne bih mogao govoriti o tome. Želim vjerovati da će ona dobiti i tu bitku, jer ona je veliki borac. To je ono što stalno ponavljam. Ali vidjet ćemo, ne znam -  kazao je Jokanović.

Međutim, kako doznaje agencija Anadolija, liječnici su jako skeptični po pitanju zdravstvenog stanja Jovanke Broz, iako o tome u ovom trenutku nitko ne želi govoriti.

- Osim malignog procesa na koži, za kojeg se znalo, ona sada ima, kako je utvrđeno, maligni proces i na plućima, odnosno na plućnoj maramici. Također, ima izljev tekućine u plućno krilo. Sve se to danas saznalo. Jovanka je ovih dana, inače, bila relativno dobro. Liječnici zasad to uspijevaju sanirati, ali prognoze uopće nisu optimistične - kazao je izvor Anadolije dobro upućen u zdravstveno stanje nekadašnje prve dame Jugoslavije.

Vila nije obnovljena 

Postojao je plan o obnavljanju vile na Dedinju u Beogradu u kojoj je Jovanka Broz provela posljednjih 30 godina u svojevrsnoj izolaciji. Brozova se u toj vili osjećala sigurno, iako je objekt bio u lošem stanju.

Jokanović je rekao da je situacija u vezi s obnovom vile na Dedinju daleko od toga da bi Jovanka Broz bila zadovoljna.

-  Zatvorila se u vilu i u sebe strahujući za život. Zamjerila se mnogim Titovim suradnicima - rekao je u kolovozu Titov unuk Joška Broz.  


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa