Obavijesti

News

Komentari 23

Zekanović i Sačić: Ugroženi su lokalni stanovnici, ali i policija

Zekanović i Sačić: Ugroženi su lokalni stanovnici, ali i policija
1

Na konferenciji za novinare u Saboru ustvrdili su kako u Hrvatskoj trenutačno ima na tisuće ilegalnih migranata s kojima se hrvatska policija više ne može nositi jer je potkapacitirana

VIDEO

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović i Željko Sačić iz Hrvatskih suverenista u četvrtak su upozorili na eskalaciju ilegalnih ulazaka migranata u Hrvatsku, kojih trenutačno, kako tvrde, ima na tisuće i ugrožavaju lokalno stanovništvo.

Na konferenciji za novinare u Saboru ustvrdili su kako u Hrvatskoj trenutačno ima na tisuće ilegalnih migranata s kojima se hrvatska policija više ne može nositi jer je potkapacitirana.

Upozorili su na ponašanje 'ilegalaca' prema lokalnom stanovništvu i upozoravaju da su 'najugroženije' Sisačko-moslavačka i Karlovačka županija, ali i velikim dijelom i Ličko-senjska i Zadarska županija.

"U Hrvatskoj su ugrožene nacionalna i osobna sigurnost. Policija ne obavlja svoju dužnost jer ilegalne migracije trenutačno nadilaze njihove ljudske potencijale. Dok je jesenas postojala jedna trasa kojom su migranti iz BiH probijali našu granicu, danas bilježimo enormno povećanje prodora migranata, a posljedica je direktno ugrožavanje ljudi i imovine, a policija i Vlada šute o tome“, kazao je Sačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zekanović je ustvrdio da je u Glini bilo nekoliko napada na lokalno stanovništvo. "Tridesetak migranata pokušalo je ući na privatni posjed gdje je čovjek, nastojeći braniti obitelj i sebe, u panici uzeo neko drvo kraj sebe i udario jednog od migranata“, rekao je.

Nadovezao se Sačić kazavši da je taj čovjek koji je posegnuo za 'institutom nužne obrane', na kraju zaradio prijavu, umjesto da ga je policija štitila od ilegalnih migranata.

"To dokazuje da premijer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ne brinu o sigurnosti svojih građana, a kad se oni brinu sami o sebi, vlast im to osporava. Zato je nužno zakonski regulirati pitanje zaštite osobne sigurnosti, a osim toga, mi ćemo poduzeti sve i iskoristiti i međunarodno-diplomatske kanale da o ovom alarmantnom stanju obavijestimo Europsku komisiju“, poručio je Sačić, koji će sa Zekanovićem otići u Glinu, kako bi tamošnjem stanovništvu ponudili "pravnu pomoć i utjehu".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.