Obavijesti

News

Komentari 31

Žele pomoći: Napravit će novu kupaonicu siromašnoj obitelji

Žele pomoći: Napravit će novu kupaonicu siromašnoj obitelji
1

Prikupili su dosta viškova cijevi, slavina, keramičkih pločica i tuš kabina. Umjesto da taj materijal prodaju, odlučili su iznenaditi nekoga kome je pomoć potrebna i besplatno mu urediti kupaonicu

VIDEO

Majstor i ja imamo slobodno tjedan dana i htjeli bismo svoj trud, novac, vrijeme i znanje podijeliti s najpotrebitijima... Želio bih da taj kome pomoć bude usmjerena ništa ne zna o tome i da ga stvarno iznenadimo, pisalo je u objavi na Facebooku Osječanina Hrvoja Bašurića, koji je sa svojim kolegom Branimirom Hladekom - Brambom odlučio nekome pomoći i besplatno urediti kupaonicu. 

Nakon objave dobio je stotine poruka, no jedna priča ga je osobito privukla. 

- Bilo je onih koji su nam slali svoje tužne priče, no već ih je zbrinuo Centar za socijalnu skrb, neka humanitarna udruga ili Grad Osijek. Mi smo htjeli nešto drukčije pa nas je zaintrigirala poruka žene koja skrbi o bolesnom veteranu HV-a, udovcu, čija 18-godišnja kći brine o njemu i svojem mlađem bratu. Imaju prostor za kupaonicu, no nikada ju nisu napravili, a jedina im je raspoloživa voda ona u kuhinji. Dojmilo me što je kći išla u berbu jabuka samo da pomogne obitelji i nije se povela za društvom, nego pomaže šest godina mlađem bratu. Vidjet ćemo o čemu je riječ i vjerujem da ćemo s radom početi u ponedjeljak. Tako bismo ih sve zajedno razveselili za Božić - ispričao je Bašurić za Glas Slavonije. 

Objasnio je da su tijekom rada prikupili viškove cijevi, slavina, tuš kabina, keramičkih pločica i ostalog materijala. Kako kaže, on i kolega se prodajom tih viškova ne bi obogatili, a istovremeno netko uređenje kupaonice ne može platiti treba pomoć. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 - Imamo dovoljno materijala i vjerujem da cijela priča neće stati samo na jednom uređenju. Kolega i ja obustavili smo poslove sljedeći tjedan i za to ćemo vrijeme, vjerujemo, uspjeti riješiti sve što smo zacrtali – kaže Bašurić. 

Da se dobro dobrim vraća pokazalo se vrlo brzo.

Nakon što je vidjela njihovu objavu na Facebooku, Bašuriću i Hladeku se javila žena iz Gorskog kotara. Ponudila im je plaćen prijevoz, smještaj i hranu za renoviranje dvije kupaonice te višu cijenu za ruke nego što je uobičajena cijena u Slavoniji. 

 - Pristali smo, ali uz cijenu koju naplaćujemo u Osijeku. Nakon što napravimo kupaonicu osječkoj obitelji, idemo u Gorski Kotar - ispričao je za Glas Slavonije.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag