Obavijesti

Promo sadržaj

Zeleno svjetlo za bolje društvo donacijski natječaj OTP banke

Zeleno svjetlo za bolje društvo donacijski natječaj OTP banke
1

Želeći hrvatskim udrugama, klubovima i institucijama dati priliku za razvoj projekata koji su usmjereni na podizanje kvalitete života u zajednicama u kojima se provode

OTP banka je 2012. godine pokrenula godišnji natječaj za dodjelu donacijskih sredstava „Zeleno svjetlo za… bolje društvo“. Na javni natječaj se mogu prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti i sport, a od samog njegovog početka banka bilježi više stotina prijava godišnje za dodjelu donacijskih sredstava. U proteklih je pet godina banka na ovaj način dodijelila ukupno milijun i osamsto tisuća kuna unutar natječaja.

Kriteriji prema kojima je povjerenstvo procjenjuje projekte su utjecaj na društvo i zajednicu, baštinu, razvoj ili mlade, dugoročna održivost i doseg utjecaja projekta, izvodljivost ciljeva i dugoročna korist za sudionike te mogućnost uključenja volontera OTP banke u projekt, ali i sekundarni utjecaji poput podizanja svijesti, informiranje ili edukacije o problematici.

Brojni su i zaista raznovrsni projekti tijekom godina dobivali sredstva u ovom donacijskom natječaju. Primjerice, Sisački Siscia jazz club je 2015. bio domaćin tradicionalnog Siscia open jazz & blues festivala koji je i na 10. jubilarno izdanje u Sisak doveo brojna vrhunska glazbena imena. Festival se tradicionalno odvijao na terasi Siscia Jazz Cluba na obali rijeke Kupe, na sisačkoj Šetnici, a završni koncert održao se u Starom gradu. Cilj festivala je promoviranje hrvatskih jazz glazbenika te omogućavanje njihova djelovanja na domaćoj glazbenoj sceni, promidžba Siska te obogaćivanje kulturne i turističke ponude grada.

Projekt „Hrvanje je život“ Hrvačkog kluba „Slatina“ iz Slatine također je jedan od dobitnika donacije na našem donacijskom natječaju. Klub je osnovan 1972. godine, a kroz svoju povijest imao je niz zapaženih rezultata na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Unazad nekoliko godina Hrvački klub „Slatina“ nalazi se u samom vrhu hrvatskog hrvanja i više puta je proglašavan najuspješnijim kubom grada Slatine i Virovitičko-podravske županije. Klub je odgojio nekoliko reprezentativaca u mlađim uzrasnim kategorijama i seniorskoj kategoriji, a njegovi članovi sudjeluju na svim domaćim i inozemnim hrvačkim turnirima.

Lijepih projekata ima i u segmentu obrazovanja; banka je tako pomogla OŠ Domovinske zahvalnosti iz Knina, donacijom osiguravši didaktičku opremu, funkcionalni namještaj i različite društvene igre za knjižnični kutić u kojem borave učenici-putnici, ali i Udruzi za promociju kulture čitanja KAlibra iz Karlovca za projekt "Moja prva knjiga", državni natječaj za učenike osnovnih škola koji traži kreativnost i originalnost ideja u stvaranju vlastite slikovnice. Posebnost ovog projekta je ta što nema granica i nema skupina, odnosno u pristiglim radovima ima djece različitog porijekla, vjere, nacionalnosti, imovinskog stanja, darovite djece i djece s posebnim potrebama.

Natječaj za dodjelu donacije OTP banke za 2017.  je u tijeku; prijave traju do 20. ožujka tako da svi dobri projekti još uvijek imaju vremena za prijavu!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Plodine stigle i u Korenicu
PROMO

Plodine stigle i u Korenicu

Otvorenjem supermarketa u Korenici, Plodine su dosegle broj od ukupno 134 supermarketa diljem Hrvatske, te najavljuju nastavak širenja maloprodajne mreže.

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"
PROMO

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"

U jeku izborne kampanje i brojnih poruka koje nas okružuju svaki dan, nismo mogli ne primijetiti jednu koja će se svidjeti svima
Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću
PROMO

Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću

Matko Šišak u Vukomeriću vodi akademiju prirodnog graditeljstva, gdje se polaznici kroz 12 dana uče graditi kuće od prirodnih materijala poput drva, slame i gline