Obavijesti

News

Komentari 18

Želi iskoristiti jajašca svoje mrtve kćeri da si rodi unuke

Želi iskoristiti jajašca svoje mrtve kćeri da si rodi unuke
2

U molbi koju je predala sudu 60-godišnjakinja tvrdi da je to bila želja njezine preminule kćeri. Dok se borila s rakom zamrznula je jajaščca jer su postojale šanse da bude neplodna

VIDEO

Nakon što je 2011. izgubila kćer (28) zbog raka debelog crijeva žena (60) iz Londona već tri godine bori se za pravo da rodi njezinu djecu. 

U molbi koju je predala sudu, 60-godišnjakinja tvrdi da je to bila želja njezine preminule kćeri. Dok se borila s rakom zamrznula je jajaščca jer su postojale šanse da bude neplodna, no zbio je najcrnji scenarij i ona je izgubila bitku s opakom bolešću. Kad je shvatila da se neće izvući zamolila je svoje roditelje da iskoriste njezina jajašca i odgoje njezinu djecu, prenosi Daily Mail

Roditelji preminule žene obratili su se sudu nakon što ih je regulatorno tijelo insititucije u kojoj se čuvaju zaleđena jajašca odbilo uz objašnjenje da njihova kćer nije ostavila pismo u kojem detaljno izražava svoju želju. 

Gospođa i gospodin M., svjesni su da su šanse da 60-godišnjakinja iznese trudnoću male i da postoji velika mogućnost da će imati komplikacije, pogotovo zato što je gospođa M. i sama preživjela rak dojke. Ipak, žele dati šansu jajašcima svoje kćeri. 

Preminula kćer bila im je jedinica i žele ispuniti njezinu posljednju želju. Odvjetnica gospođe i gospodina M. kaže kako je njihova preminula kćer dala svoj pristanak za skladištenje i kasniju upotrebu jajašaca te je imala povjerenja u svoje roditelje da će odabrati dobrog donora sperme te je bila uvjerena da će to biti dovoljno da joj se želja i ispuni.

No, 60-godišnjakinja i njezin suprug dogovorili su da će umjetnu oplodnju obaviti u klinici u New Yorku, a u izjavi njihove kćeri ne piše ništa o tome da se njezina jajašca smiju iznositi izvan Velike Britanije. Osim toga odvjetnici regulatornog tijela kažu i da preminula žena nije uzela u obzir da bi trudnoća mogla naštetiti zdravlju njezine majke.

Tracey Thompson sa kćeri i unukom

Žena, majka, baka, kraljica

Gospođa M. iz Londona nije jedina majka koja je pristala nositi djecu svojoj kćeri. Kristine Casey (66), Tracey Thompson (54), Cindy Reutzel (57) i Sherri Dickson (52) iz SAD-a, rodile su svoje unuke. Sve one odlučile su pomoći svojim kćerima nakon što su se one godinama borile s neplodnošću ili bolestima zbog kojih nisu mogle imati djecu te nakon što su preživjele nekoliko pobačaja.

Sherri Dickson

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca