Obavijesti

News

Komentari 60

Želim kupit Gazdin helikopter, umjesto novca dajem papire

Želim kupit Gazdin helikopter, umjesto novca dajem papire
1

PARKIRAO BI GA U MUZEJ Dario Juričan, autor dokumentarnog filma Gazda prvi je poslao ponudu za kupnju letjelice bivšeg šefa Agrokora Ivice Todorića

VIDEO

Kulmerovi dvori bi bili idealni za naš Muzej korupcije, ali pošto smo skromni, prvo ćemo pokušati kupiti Todorićev helikopter.

Kaže nam to Dario Juričan, autor dokumentarnog filma Gazda koji kritički opisuje uspon Ivice Todorića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:22

Izvanredna uprava Agrokora na čelu s Antom Ramljakom pozvala je zainteresirane za kupnju helikoptera i jahte koji su koristili Todorići. Prvu ponudu su dobili upravo od Juričana.

- Dostavljam Vam najbolju ponudu koja, u maniri donedavnog predsjednika uprave Agrokora, ne sadrži novac, već prepune dvije kutije dokumenata o nastanku te korporacije i Ivici Todoriću. Kutije sadrže materijale mog trogodišnjeg istraživačkog rada i daju odgovore na pitanja koja izvanrednu Upravu i javnost najviše muče, a to su: tko je sudjelovao u udruženom pothvatu nastanka monstrum koncerna te - gdje su pare? Materijale se, ako ta institucija napokon pokaže interes, može posuditi i DORH-u - napisao je Juričan u svojoj ponudi, te dodao da vrijednost tih dviju kutija uvelike nadilazi vrijednost helikoptera, ali je razliku spreman pokloniti Domovini.

Juričan je inače zaista i pokrenuo projekt Muzeja korupcije, a kaže da bi helikopter kao njegov eksponat postavio ispred sjedišta koncerna u Zagrebu. Juričan na kraju napominje da bi helikopter mogla koristiti Hitna pomoć, ali i gradonačelnik Milan Bandić kako bi iz zraka razgledao objekte koje je pomogao izgraditi Todoriću.

Ramljak inače ima ozbiljnih problema s financiranjem, treba mu kredit od 250 milijuna eura za poslovanje. Ruska Sberbanka je poručila da neće više kreditirati Agrokor dok ne postignu odgovor s Vladom. Vladi su poručili da treba preuzeti i dugove kada je već preuzela upravljanje Agrokorom.     

'Konkurencija nam otima radnike iz dućana'

U Konzumu su ljuti jer predstavnici stranih trgovačkih lanaca obilaze prodavaonice na obali i otvoreno nagovaraju prodavače i radnike da pređu kod njih!.

- Ostavljaju vizitke, nagovaraju ljude i ometaju ih u poslu. Rade to na bezobrazan način - kaže nam sugovornik iz Agrokora. U koncernu su nam i službeno potvrdili tu praksu: “konkurencija se služi neprofesionalnim metodama”.

U sezoni svima nedostaje radnika na obali, a samo strani lanci su se bacili u vrbovanje Konzumovih zaposlenih. Paralelno, kao i ranijih godina, Konzum je objavio oglas u kojim traže blagajnike i vozače u gradovima na Jadranu.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...