Obavijesti

News

Komentari 42

Vili Beroš predao imovinsku karticu: 'Transparentan sam'

Vili Beroš predao imovinsku karticu: 'Transparentan sam'
1

U srijedu popodne Beroš je osobno došao u Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kako bi, konzultirajući se s predsjednicom Natašom Novaković, unio promjene u svojoj imovinskoj kartici...

VIDEO

Budući ministar zdravstva i nasljednik Milana Kujundžića, Vili Beroš, ne želi ponoviti greške drugih HDZ-ovih ministara pa je u srijedu popodne osobno došao u Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kako bi, konzultirajući se s predsjednicom Natašom Novaković, unio promjene u svojoj imovinskoj kartici.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

03:30

- Ja sam transparentan. Radi se o financiranju mojih kreditnih obaveza jer, srećom, je HLK u mogućnosti u jednoj banci dati kredite po povoljnijim kamatama. Nadalje, s obzirom da sam, nadam se, odgovorno obnašao dužnost pomoćnika ministra, nisam stigao toliko vještačiti pa su moja ukupna primanja, koja su inače isključivo sa sudskih vještačenja, bitno smanjena. I supruga je izostavila jedan stan, odnosno četvrtinu stana koju je stekla nasljedstvom, u kojem ne stanujemo, u kojem stanuje njen brat, od 26 kvadrata u Španskom - istaknuo je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje nije li te promjene već trebao kao dužnosnik, pomoćnik ministra, unijeti do kraja godine, istaknuo je kako se sve bitne promjene unose na početku godine, a godina je tek počela. 

Zagreb: Budući ministar zdravstva Beroš ispunio imovinsku karticu

- S obzirom da je promjena na manje, nisam smatrao da je potrebno unijeti, a i traje godina. Osim toga, imam obavezu, ako budem uopće imenovan ministrom, unijeti nove podatke. Nekakvih novih stanova, nekretnina nemam više - rekao je budući ministar koji bi na tu funkciju trebao biti izglasan u petak u Saboru.

Kredit je, odgovorio je, refinancirao 10. travnja prošle godine. Novinari su ga pitali da li bi pristao na sigurnosnu provjeru. 

- Ne samo da bih pristao nego sam ja ranije na dužnost ravnatelja uprave za bolnički sektor prošao sigurnosnu provjeru prije par mjeseci - poručio je otkrivši i ekskluzivu na koju je jako ponosan. 

Plenković potvrdio: Vili Beroš bit će novi ministar zdravstva
Plenković potvrdio: Vili Beroš bit će novi ministar zdravstva

- Sad sam razgovarao sa povjerenicom za zdravlje EU, ona mi je predložila da kao potencijalni ministar, s obzirom na naše predsjedanje, organiziram izvanrednu konferenciju na ministarskom nivou zbog situacije oko koronavirusa. Nema panike ni intenziviranja, no na našu sugestiju, volio bih organizirati tu konferenciju da budemo spremni na sve moguće scenarije - rekao je dodavši da bi konferencija trebala biti krajem tjedna ili u ponedjeljak u Bruxellesu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji