Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Želimo bolju Hitnu, Turk nam je obećao još jednog liječnika'

None Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Gradonačelnik je obećao da će se u roku sedam dana sastati sa županom i iznijeti mu sve naše, ali i svoje prijedloge. Nadamo se da će nakon ovoga doći do promjena, kažu građani Zaprešića

Nakon tragične smrti Mattea Ružića (22) izaslanstvo građana Zaprešića danas je na sastanku s gradonačelnikom Željkom Turkom iznijelo svoje zahtjeve o organizaciji Hitne pomoći u Zaprešiću.

- Predali smo gradonačelniku naše zahtjeve na 25 stranica, oni su konstruktivni i imaju smisla. Gradonačelnik je obećao da će se u roku od sedam dana sastati sa županom i iznijeti mu sve naše, ali i svoje prijedloge. Spreman je sufinancirati dodatnog liječnika samo za naše područje. Nadamo se da će nakon ovoga doći do promjena - kazao je Marin Rogić za N1.

Također su tražili i tim koji će biti na raspolaganju tom liječniku, da se popiše broj svih korisnika, da se u obzir uzmu i štićenici domova.

- Tražili smo da grad uvede nadstandard, što je izvedivo - kaže Rogić.

Brdovec: Posljednji ispraćaj Mattea Ružića POKOPALI MLADIĆA Tuga i bol: Mattea Ružića (22) su ispratili s bijelim ružama...

Na sastanku je bio i Damir Pungartnik koji je pokušao spasiti Mattea.

- Moje pitanje je je li dečko mogao preživjeti, je li mu se moglo pomoći. Smisao ovoga je da grad dobije ono što treba. Ono što je ključno je da se pokazalo da ima novca i da je grad spreman financirati puni iznos. Našlo se novca, to je ključno. Ne može više nitko reći da nema. Pokazala se volja. Nažalost, došlo je do katastrofalne situacije da bi se ovo pokrenulo. Na teži način ovo vidimo - rekao je Pungartnik.

Dragi svi, sastanak je završio, možemo reći da smo djelomično zadovoljni. Gradonačelnik je poslušao naše zahtjeve i...

Objavljuje Hitno za Hitnu ZaprešićPonedjeljak, 20. kolovoza 2018.
Komentari (16)
  • Damiru Pungartniku bi mislim svatko odmah dao svoj glas kad bi samo nastavio dalje. Poštujem oporbu, ali tko zna tko se je i među njih uvukao pa glumi, a to običan čovjek ne može znati.

    20. 8. 2018,   14:03
  • Stiže iz Irske Ryan air-om

    20. 8. 2018,   13:53
  • Ipak se nešto pokrenulo. Nadajmo se boljem rezultatima.

    20. 8. 2018,   14:48