Obavijesti

News

Komentari 4

'Želimo okupiti sve snage koje se zalažu za zaštitu radnika'

'Želimo okupiti sve snage koje se zalažu za zaštitu radnika'

Predstavnici sindikata i Hrvatskih laburista počeli su stvarati radnu platformu kako bi zajednički štitili radnička prava. Prva dva sastanka već su održana kod laburista, a novi je dogovoren za sljedeći tjedan

VIDEO

Inicijativi laburista zasad su se pridružili sindikalni predstavnici iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, Hrvatske udruge radničkih sindikata, Novog sindikata i Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, a platforma je kažu otvorena svima koji žele zajedno promijeniti trendove.

Cilj laburista je okupiti u trajno radno tijelo sve snage koje se zalažu za zaštitu radnika i početi što intenzivnije raditi na konkretnim rješenjima i u pojedinačnim slučajevima, i na razini zakonodavstva.

Navode kako i laburisti i sindikati svjedoče tomu kako se položaj radnika sve više urušava, zaštita slabijih je sve manja ili nikakva, a prava se krše na svakom koraku. Smatraju kako će ta zajednička platforma kreirati rješenja za učinkovitiju zaštitu radnika, lakši rad sindikata i bolje odredbe u Zakonu u radu. Također, osnivači platforme zalažu se za kolektivno pregovaranje o cijeni i uvjetima rada, te jačanje lijeve političke opcije koja će štititi radničke intrese u Saboru.

- Srce me boli kad gledam kako je teško većini ljudi koji svojim radom žele ostvariti pošten život. A može se to promijeniti. Potrebno je samo malo zajedništva i volje i puno truda. Prvi korak smo napravili, veselim se i onima koji će nam se priključiti - poručio je Tomislav Končevski, predsjednik Hrvatskih laburista Stranke rada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prostor na demokratskoj i umjerenoj ljevici širom je otvoren jer ga je ispraznila tzv. socijaldemokratska politika okretanjem leđa radnom čovjeku. Želim jasno poručiti da laburiste vidim kao demokratsku opciju odlučno opredijeljenu za radnu narodnu većinu. Zato imaju moju punu podršku, jednako kao i ova inicijativa - poručio je Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

- Naša iskustva u radu s laburistima i njihovim zastupnicima u Saboru jako su dobra i bogata. Bez zadrške sudjelujemo i podržavamo ovu incijativu. Želimo i dalje u Saboru imati istinske predstavnike radnika -  kaže Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS