Obavijesti

News

Komentari 2

Odobrili su zapošljavanja za ekologiju, prodaju 'Češku vilu'

Odobrili su zapošljavanja za ekologiju, prodaju 'Češku vilu'
1

Premijer Andrej Plenković uvodnim je govorom otvorio sjednicu Vlade i između ostalog najavio da će s ministrom Horvatom razgovarati o brodogradnji

VIDEO

Nove informacije....

Ministar gospodarstva Darko Horvat nije želio komentirati prijepore ministra financija i zdravstva oko poskupljenja cijene cigareta i alkohola: 
- Što se tiče alkohola i duhana, nemam problem s time pa ako i dođe do nekog poskupljenja, ja ću biti za - poručio je. 

Kada je riječ o sastanku s potencijalnim partnerima iz Ukrajine, koji su zainteresirani za Uljanik i 3. Maj, Horvat je kazao kako će se o svemu više znati nakon što obiđu brodogradilišta u Puli i Rijeci.

Upitan je li optimističan, ministar je uzvratio kako je "po prirodi uvijek optimist". 

Postavilo se i pitanje plaća za radnike Uljanika za rujan te kada ih mogu očekivati. Ministar Horvat kazao je kako taj odgovor treba dati Uprava- 

- Ja o tome ne vodim računa - poručio je Horvat i rekao kako još nije primio izmijenjeni plan restrukturiranja Uljanika. 


Iako je na snazi zabrana zapošljavanja, ono je bilo omogućeno u sektoru zdravstva, zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, socijalne skrbi, znanosti i obrazovanja te na poslovima vještačenja no sada se proširuje i na zaštitu okoliša.

Vlada je omogućila zapošljavanje službenika i namještenika u javnim službama vezanim uz sektor zaštite okoliša.

- Od 2014. godine broj zaposlenih u 14 javnih ustanova, nacionalnih parkova i parkova prirode smanjen je za 36 što od ukupno 218 zaposlenih čini smanjenje od oko 16%. Kako manje javne ustanove broje od 7 do 30 zaposlenih na neodređeno vrijeme, ovakvo stanje predstavlja rizik za osnovno funkcioniranje tih javnih ustanova, a pogotovo zbog povećanja opsega poslova s obzirom na povećan pritisak posjetitelja i kontinuiranog rasta turizma - pojasnio je resorni ministar Tomislav Ćorić.

Vlada je pokrenula i prodaju tzv. Češke vile na Visu. Radi se o prostoru vojarne bivše JNA čija je početna cijena nešto više od 32 milijuna kuna. Ponude se primaju do 30. studenog u 12 sati.

Ponuđač s najvišom kupoprodajnom cijenom morat će prihvatiti i poseban uvjete izgradnje i stavljanja u funkciju građevina ugostiteljsko-turističke namjene u skladu s UPU-Češka vila u roku od 36 mjeseci od dana sklapanja ugovora o kupoprodaji.

Češka vila drugi puta je na natječaju, ali prvi puta se pokušava prodati.

- Prvi put je bio natječaj za pravo građenja što je bilo neprirodno, jer se na postojećem objektu ne daje pravo građenja. Nadam se da će biti ponuda iako se vrlo često događa da procjenitelji precjenjuju vrijednost nekretnina - rekao je ministar državne imovine Goran Marić nakon sjednice Vlade. 

Pojasnio je da se tamo trebaju graditi hoteli i da će uvjet natječaja biti da se ispuni ono što je predviđeno Urbanističkim planom, a to su upravo hoteli. 

- U idealnim uvjetima moglo bi se početi graditi za godinu i pol, najkasnije - kazao je Marić.


Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković zahvalio se svima koji su sudjelovali u organizaciji proslave Dana neovisnosti.

Svidio mu se izravan kontakt s građanima tijekom Dana otvorenih vrata Sabora.

Zahvalio je i svim ministrima na podršci prilikom jučerašnjeg izlaganja izvještaja o radu Vlade u posljednjih godinu dana,. Osvrnuo se i na izbore u BiH. 

- Rekao sam što mislim o izbornom inženjeringu i njegovim negativnim posljedicama. Izigravanje ciljeva i duha Daytona nije ni dobro ni korisno. Nadamo se da će se naći legitimno rješenje koje će osigurati pravednu zastupljenost hrvatskog naroda - poručio je. 

Premijer je najavio i kako će s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom poslijepodne razgovarati o brodogradnji.  

Eksplozija rafinerije

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić prije sjednice Vlade poručio je kako nema razloga da do kraja sljedeće godine ne dođe do plinifikacije rafinerije Brod. 

- Građani u Slavonskom Brodu u posljednje vrijeme pogođeni su nizom ekscesa, od onog ekološkog incidenta preko ove situacije. Učinit ćemo sve da dođe do plinifikacije kako bi se barem jedan problem građana riješio. Riječ je o zagađenju zraka - kazao je.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"