Obavijesti

News

Komentari 3

Želite na more? MORH traži čak 300 mornara i 15 liječnika

Želite na more? MORH traži čak 300 mornara i 15 liječnika
1

Nakon odluke Vlade da nabavljamo 12 borbenih zrakoplova F-16, Ministarstvo obrane objavilo je natječaj u kojem zapošljava 300 novih vojnika i mornara. Uz to žele zaposliti i liječnike

VIDEO

Najmanje dvije godine trajat će ugovori koje će Ministarstvo obrane potpisati s 300 novih mornara i vojnika. Objavili su to u javnom natječaju u Narodnim novinama te na svojim stranicama u kojem piše kako se mogu prijaviti i muškarci i žene.

Od njih traže da imaju najmanje završenu srednju školu, da do kraja 2018. neće imati više od 30 godina te su već uspješno odslužili vojni rok ili program dragovoljnog vojnog osposobljavanja.

Oni koji prođu počet će raditi već 8. svibnja, a prvih šest mjeseci bit će na probnom roku. Svi koji se odluče prijaviti papire moraju poslati područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta  ili Središnjici za upravljanje osobljem, na adresi: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Drugi natječaj kojeg su raspisali, a može biti primamljiviji, je za doktore medicine. Primaju kandidate koji su završili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij u zvanju doktora medicine. Kandidati će morati odmah na osposobljavanje za časnike što će trajati dva mjeseca. Program počinje u svibnju, a nakon završetka primit će ih u djelatnu vojnu službu u činu natporučnika. 

Ovdje nema dobnog ograničenja, a MORH-u nije bitno jesu li liječnici služili vojni rok ili program obuke. One koji je nisu služili će poslati na dragovoljno vojno osposobljavanje po posebnom programu.

Liječnici prijave mogu poslati na adresu: Uprava za ljudske potencijale, Sektor za razvoj i upravljanje ljudskim potencijalima, Zagreb, Stančićeva 6.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa