Obavijesti

News

Komentari 10

Željko Mitrović udio u TV Pinku prodaje milijarderu G. Sorosu

Željko Mitrović udio u TV Pinku prodaje milijarderu G. Sorosu
1

Beogradski mediji ističu da se Željko Mitrović na takav korak odlučio jer ima velika potraživanja, koja ne može naplatiti od klijenata. TV Pink vrijedi 150 milijuna eura

VIDEO

Željko Mitrović prodat će udio u TV Pinku vrijedan 150 milijuna eura kabelskom operateru SBB-u, čiji je vlasnik američki multimilijarder George Soros. Kako pišu srpski mediji, lokalni menadžment kompanije SBB u Beogradu tvrdi da nije uključen u razgovore, nego investicijski fond Mid Europa Partners, jedan od vlasnika SBB-a.

"Upravni odbor Pink medija grupe donio je odluku da uđe u pregovore o potencijalnoj dokapitalizaciji u okvirnom iznosu od 150 milijuna eura i već su započeti razgovori s najvećim europskim investicijskim fondom Mid Europa Partners", priopćila je beogradska medijska kuća.

To strateško i investicijsko partnerstvo omogućilo bi, kažu u Pink medija grupi, da nastave s investicijama i da gledateljima širom regije ponude kvalitetnije programe.

"Razgovori i pregovori su u tijeku, i ako dođe do značajnih odluka, javnost će biti pravodobno obaviještena", navedeno je u priopćenju Pinka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Beogradski mediji ističu da se Mitrović na takav korak odlučio jer ima velika potraživanja, koja ne može naplatiti od klijenata. Tako bi ojačao svoj imperij, koji je posljednjih godina zapao u krizu. Ističe se da je opće poznata činjenica da je kabelski operater iznimno jak i moćan igrač, pa je logičan potez Mitrovića, koji je odlučio da mu upravo SBB ubuduće bude strateški partner.

Mitrović je odlučan u namjeri da Pink ima lidersku poziciju među komercijalnim televizijama, a i SBB ima jak interes u toj transakciji. Naime, ta se tvrtka namjerava potkraj godine, kada zakon to dopusti, početi baviti i fiksnom telefonijom, za što već priprema teren i infrastrukturu, tako da će joj biti potreban jak medijski utjecaj.

Pokrenuo 20 projekata

Novom jesenskom programskom shemom "ružičasta televizija" pokrenula je više od 20 novih projekata, uključujući nove serije i show-programe, za koje je izdvojen velik novac, jer ih je Pink radio u vlastitoj produkciji. Podsjetimo, Željko Mitrović je prije tri tjedna u programima svoje televizije žestoko napadao Hrvatsku.

Soros u krizi imetak uvećao za čak 10 milijardi dolara

U Srbiji se već duže govorilo da je jedan od najznačajnijih financijera B92 bio upravo George Soros, radi čega je ta medijska kuća prozivana za antisrpsko djelovanje. No kada je grčki milijarder Minos Kirjaku kupio B92, počelo se govoriti da se Soros povukao iz te medijske kuće. Kapital mađarskog Židova, fond menadžera Sorosa koji živi u SAD-u, od početka svjetske krize 2008. uvećao se za čak 10 milijardi dolara. Po Forbesu, Soros je po bogatstvu 46. čovjek na svijetu s 14,6 milijardi dolara imetka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina