Obavijesti

News

Komentari 2

Žena je prelazila preko zebre, vozač je udario pa pobjegao...

Tijekom proteklog vikenda na području PU međimurske bilo je čak pet slučajeva bijega počinitelja s mjesta prometne nesreće. U petak je u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena pješakinja (20)

VIDEO

U ulici Gustava Krkleca u Varaždinu U petak oko 18.50 sati u prometnoj je nesreći ozlijeđena 20-godišnja pješakinja. Za sad nepoznati vozač pješakinju nije propustio na obilježenom pješačkom prijelazu dok je prelazila preko, te ju je udario lijevim bočnim dijelom automobila.  Pješakinja je prevezena u varaždinsku bolnicu, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću, vozač je napustio mjesto događaja, te policija traga za njim. 

Inače, tijekom proteklog vikenda na području PU međimurske bilo je pet slučajeva bijega počinitelja s mjesta prometne nesreće.

Novčane kazne

Počinitelji su sudjelovali u prometnim nesrećama s nastalom materijalnom štetom. Policija je utvrdila četiri počinitelja prometnih nesreća, dok za jednim još tragaju.

Iz PU međimurske podsjećaju građane da onaj koji napusti mjesto događaja prometne nesreće u kojoj je netko izgubio život ili je ozlijeđen, a o prometnoj nesreći ne obavijesti PU ili postaju i ne sačeka dolazak ovlaštene osobe koja obavlja očevid, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana, te će mu se izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom određene kategorije od 12 mjeseci i po pravomoćnom rješenju izreći će mu šest negativnih prekršajnih bodova. 

Pijan skrivio nesreću i bježao, njegov suputnik napao policiju
Pijan skrivio nesreću i bježao, njegov suputnik napao policiju

Sudionik pak koji napusti mjesto događaja prometne nesreće u kojoj je nastala samo materijalna šteta, a s drugim sudionikom ne razmijeni osobne podatke i ne popuni i potpiše Europsko izvješće o prometnoj nesreći i sudionik kad na mjestu nesreće nema vlasnika vozila ili druge oštećene stvari vlasniku ne ostavi podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 3.000 do 7.000 kuna, te će mu se obavezno izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom određene kategorije od šest mjeseci i po pravomoćnom rješenju izreći će mu se tri negativna prekršajna boda. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca