Obavijesti

News

Komentari 294

Žena koja je rekla ne ustašama i huliganima: Osuđujem napad!

Žena koja je rekla ne ustašama i huliganima: Osuđujem napad!
1

Ne možemo podržavati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji ovako reagiraju. Pokušat ću kontaktirati sa svim žrtvama, rekla nam je Ivana Marković

VIDEO

U ime grada Supetra i u svoje osobno ime oštro osuđujem ovaj napad. Neprihvatljivo je da se ovako nešto može dogoditi. Mi smo uvijek bili tolerantan grad i prihvaća sve goste i radnike i one koji žele doći tu živjeti i raditi. Najgore je što se napad dogodio zbog toga što je netko druge nacionalnosti, govori drugim jezikom ili je drugačiji. Posebno mi je krivo što je jedan momak bio iz Supetra i želim njemu, i ostalima, brz oporavak. Kao gradonačelnica sam, s obzirom da su sudionici napada bili posjetitelji ili sudionici Torcida kupa, odlučila ukinuti donacije i uskratiti korištenje sportskih terena. Ne možemo podržavati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji ovako reagiraju. Pokušat ću kontaktirati sa svim žrtvama. S majkom stradalog iz Supetra sam već razgovarala, rekla je u ponedjeljak gradonačelnica Supetra Ivana Marković za 24 sata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:19
Gradonačelnica Supetra Ivana Marković osudila napad na sezonske radnike: 'To je neprihvatljivo, na Braču su svi dobrodošli'

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković osudila napad na sezonske radnike: 'To je neprihvatljivo, na Braču su svi dobrodošli' Više na http://bit.ly/2EVfeSj Reporter: Mateo Ivić

Posted by 24sata on Monday, June 10, 2019

Na pitanje može li se njima garantirati sigurnost u gradu, Marković ističe da nitko od napadača nije bio iz Supetra i da će ponuditi svoju podršku i pomoć dokle god ozlijeđeni budu u Supetru. 

Na svom Facebook profilu Marković je apelirala i na institucije koje je pozvala da "najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti". 

Podsjetimo, u nedjelju rano ujutro su huligani pretukli sezonske radnike u Supetru na Braču. Među napadnutim sezoncima bila su dvojica Vukovaraca srpske nacionalnosti.

Policija je uhitila mogućeg napadača (22) kojeg su odveli na triježnjenje. Uhićen je i 19-godišnjak, također zbog sumnje da je sudjelovao u navedenom događaju, te je priveden u službene prostorije. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 22-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju na štetu 26-godišnjaka, priopćili su iz policije.

Pokretanje videa...

01:56

Ivana Marković je, podsjetimo, prije nekoliko mjeseci dospjela u javnost nakon što se društvenim mrežama proširila njena odbijenica za donaciju Počasnom bleiburškom vodu. Ona je 29. studenog prošle godine odbila dati novac za Bleiburg i u njemu je jasno iznijela svoj stav. 

- Grad Supetar nije u mogućnosti odvojiti sredstva za Vaše projekte jer je već predvidio sredstva za proslavu 75 godina oslobođenja našeg otoka Brača od nacističke i fašističke okupacije, gdje su u četiri godine rata u borbi protiv okupatora poginula 492 bračka borca, dok je 275 Bračanki i Bračana stradalo od fašističkog terora. U ratu je stradalo 110 djece, dok ih je 118 ostalo bez jednog, a osam bez oba roditelja. Proslavu ćemo održati u čast i prisjećanje svih onih koji su bili dio borbe velikog svjetskog pokreta za slobodu i dostojanstvo čovjeka, obrazložila je gradonačelnica svoju odluku, te nastavila:

- Ne znam kako je taj dokument baš sad dospio u javnost, ali vidjela sam objavu u ponedjeljak nešto prije ponoći na jednom portalu. Ujutro mi je inbox bio pretrpan pozitivnim komentarima, a mobitel zatrpan pozivima. Bleiburški vod mi je zahtjev za donacijom slao dva puta. Prvi put im nisam odgovorila, a na drugi zahtjev odgovorila sam baš po svojem guštu, objasnila je Marković u ožujku za 24sata.

Ivana Markovic

- Drago mi je da postoji veliki dio naših građana koji su moderni i proeuropski orijentirani, ali oni su tihi. Ovaj drugi, manjinski dio je glasniji i čini se da je dominantan, ali drago mi je da nije, rekla je Marković koja kao gradonačelnica Supetra iza sebe ima sjajne rezultate.

Grad je preuzela 2013. godine s golemim dugovima i proračunskim manjkom, a danas bilježi proračunski suficit i brojne projekte koji su korak do realizacije.

- Obrnuli smo situaciju i od grada slučaja postali grad primjer. Čeka nas 33 milijuna kuna u europskim projektima, dobili smo 18 milijuna kuna za vatrogasni dom, širimo kapacitete vrtića i škola te uživam gledati kako grad ide naprijed, zaključila je Marković te dodala da joj se nakon odgovora nitko iz Bleiburškog voda nije javio i da se ne namjerava prepucavati u javnost.

Ivana je imala 34 godine kad je postala gradonačelnica Supetra. Od 13. godine pomagala je ocu u trgovini te, kako kaže, naučila da jedino rad, rješavanje problema i zajedničko komuniciranje donose rezultate, a sve ostalo je kratkoročno.

Ivana Markovic

- Preuzimanje odgovornosti znači donošenje lijepih, ali i onih manje ugodnih odluka. Sretna sam što imam odlične suradnike, kojima je, kao i meni, cilj ići naprijed i razvijati grad - kaže Marković, koja je u Splitu završila diplomski studij na Ekonomskom fakultetu i postala magistra ekonomije.

Po stjecanju diplome radila je kao financijski rukovoditelj u Autotransu Brač. Od 2006. do početka mandata gradonačelnice 2013. radila je u gradskoj tvrtki Komunalno društvo kao rukovoditelj financijskog i računovodstvenog sektora. Ivana Marković je gradonačelnica Supetra u drugom mandatu, a prije dvije godine na izborima je pobijedila već u prvom krugu, osvojivši 61,14 posto glasova.

Ivana Markovic

Bilježi se i njen otvoreni sukob s najvećim hotelijerom Marionom Dužićem oko vlasništva nad jednom cestom te njegova izjava da 'neće štedjeti sredstva kako bi skinuo gradonačelnicu'. Jednom je i priveden zbog fizičkog napada na nju. Jedini brački grad među rijetkima bilježi sjajne demografske trendove. Vrtić se ponovno proširuje, napokon se gradi i nova osnovna škola, a vrlo dobro je primljen i opsežni projekt 'Sritna dica - sritan grad'. Supetar je poseban i po tome što ga gotovo popuno vode žene - osim gradonačelnice, to su predsjednica Gradskog vijeća, direktorica Komunalnog, šefica policije, ravnateljica knjižnice, voditeljice dviju banaka, Fine, Porezne uprave, dvaju hotela, opisao ju je svojevremeno Tportal.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 294
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag